Norske Boligbyggelag > Aktuelt

TEK17: Enklere og kanskje litt rimeligere å bygge boliger

Regjeringen har fastsatt ny byggteknisk forskrift, TEK17, som skal erstatte TEK10. Målet er å gjøre det enklere og rimeligere å bygge boliger. 

Topptungt på NBBLs boligpolitiske konferanse 2017

Det ble boligpolitisk debatt med snert og humor fra tungvektere i norsk politikk, inspirerende innlegg fra boligbyggelag om leie-til-eie modeller og pop-up musikal om ungdoms utfordringer på boligmarkedet. Sjeføkonom Jan Ludvig Andreassen avlyste boligboblen, men sa samtidig at står mange boliger usolgt i august kan vi forvente et tydeligere prisfall. Se bilder fra NBBLs boligpoltiske konferanse her.

1 million medlemmer i Norske Boligbyggelag!

Carl Jonas Hällsten er medlem nummer 1 million i Norske Boligbyggelag. Han meldte seg inn i Obos i vår, og har nå kjøpt leilighet i Hovin borettslag i Oslo sammen med Mikaela Zetterberg.

NBBLs boligpolitiske konferanse 2017: Hvem vil mest og best i boligpolitikken?

Valgkampen er like rundt hjørnet, så hvilke politikere er opptatt av et velfungerende boligmarked for folk flest? Vi tar debatten på NBBLs 6. boligpolitiske konferanse 14. juni på Bristol i Oslo. 

Debatt om «leie-til-eie»-modeller under NBBLs boligpolitiske konferanse

Er det utvikling av nye «leie-til-eie»-modeller som gir den beste inngangen i boligmarkedet for ungdom, eller er det andre veier og virkemidler som er bedre? NBBL tar de viktige spørsmålene på vår boligpolitiske konferanse, godt styrt av Terje Svabø.

Ny eierseksjonslov: Flere forbedringer, men ikke bra nok

Etter at Stortinget nå har behandlet Regjeringens forslag til ny eierseksjonslov har den blitt forbedret på en rekke områder, men det er ikke bra nok. Airbnb og hyblifisering begrenses dessverre ikke, men kranglefanten gis heldigvis ikke vetorett.

Hyblifisering og Airbnb begrenses, og kranglefanten stoppes

Stortingets kommunal- og forvaltningskomité stikker kjepper i hjulene for hyblifisering i sin innstilling til eierseksjonsloven. I tillegg foreslår de begrensinger på omfanget av utleie via Airbnb eller tilsvarende platformer, og kranglefanten stoppes.

7 år lenger hjemme med heis

Forskning fra Finland viser at eldre kan bo 7 år lenger hjemme med heis. I år gir Husbanken 70 millioner i tilskudd til borettslag og sameier som ønsker å installere heis for å øke livskvaliteten til beboerne. De ønsker seg flere søkere.

Boligperspektivet må med!

– Høy og stabil boligbygging er den beste medisinen mot uønsket uro i boligmarkedet.

Side1 av 524Først   Forrige   [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  Neste   Sist   

BORETTSLAGSBOKA

Borettslagsboka gir inngående kunnskap om virksomheten i et borettslag. Den er oppdatert på lovverket og kan svare på spørsmål styreledere og styremedlemmer i et borettslag har. Kjøp den i NBBLs nettbutikk.


Les mer

Borettslagenes Sikringsordning

Sov bedre om natten!

Borettslagenes Sikringsordning gjør det økonomisk trygt å bo i borettslag.


Les mer

Arkiv sortert på år