Borettslaget

Boligjus og eiendomsrett kan være komplisert. Hvem kan bestemme hva i fellesområdene, hva gjør man med en bråkete nabo og hvorfor øker felleskostnadene? Dette er noen av spørsmålene du får svar på når advokatene møtes i Borettslaget.

Har du et lytterspørsmål eller et tema du ønsker vi skal ta opp i podcasten? Send mail til advokatene våre på: borettslaget@nbbl.no

Du finner den foreløpig på Spotify, og den vil snart være tilgjengelig andre steder der du hører på podcast, tillegg vil den fortsatt eksistere som nettserie her på nbbl.no og på YouTube.

Episode 3:

Lurer du på hvem som har vedlikeholdsansvaret for balkongene eller andre deler av bygningsmassen der du bor? Hvor går grensen mellom vedlikehold og andre bygningsmessige tiltak? Hvem beslutter og hvem skal betale for hva?

Advokatene i NBBL og Arendal BBLs egen tekniske leder Bjørn Magne Hansen samtaler om temaet. Her får du en gjennomgang av regelverket og svar på praktiske spørsmål om vedlikehold. Denne episoden ble spilt inn live under Arendalsuka.

Se episoden på YouTube.

Episode 2:

Personvern i boligselskaper – hva må styret passe på?

I denne episoden av borettslaget ser vi nærmere på behandling av personopplysninger i borettslag, sameier og boligbyggelag. Hva er personopplysninger, og hva kan deles og ikke deles? Hva må man passe på, hvilke rutiner må man ha og når kan man overvåke fellesarealene?

Lurer du på noe? Send oss dine lytterspørsmål på borettslaget@nbbl.no

Se episoden på Youtube.

Bonus: Sommerspesial


Sommerlige problemstillinger?

Kan jeg leie ut borettslagsboligen min i sommerferien, og kan gjestene benytte felles takterrasse? Hva skjer dersom det oppstår en akutt skade i boligen mens jeg er på ferie? Dette er temaet i denne episoden av Borettslaget. Du får også treffe vår nyeste advokat Bjørn, og bli litt nærmere kjent både med ham og Line og Lars, som mange har hørt i Jusprat med boligeksperten tidligere.

Se episoden på YouTube.

Episode 1:


Hvorfor bør du kjøpe en borettslagsleilighet?
I denne episoden forteller vi om fordelene ved å bo i borettslag, men også litt om ulempene. Visste du for eksempel at det er lettere å finansiere oppussing eller solceller på tak i et borettslag? Dette og mye annet får du vite i denne episoden.

Se episoden på Youtube.

Trailer:


Neste uke lanseres det som tidligere har vært nettserien «Jusprat med boligekspertene» som podkasten Borettslaget!

Tidligere episdoder

Episode 52:

Hva er gransking? Og når er det aktuelt i et borettslag?:
En gransking er en undersøkelse som skal kartlegge om styret har gjort noe særlig kritikkverdig. I denne episoden går vi gjennom hva som kreves for å sette i gang en gransking, når det kan være fornuftig og hvordan granskingen skjer.

Episode 51 (del 2):

Episode 51 (del 1):

Episode 50:


Vedtekter i borettslag:
Vår 50. juspod! Denne uken snakker advokatene om vedtekter i borettslag. De har laget nye standardvedtekter for dette, og går gjennom de viktigste endringene, litt om hvordan vedtekter vedtas og forholdet mellom ordensregler og vedtekter.

Episode 49:


Hvorfor øker felleskostnadene?
I episode 49 av juspoden snakker advokatene våre om felleskostnader. Alle kostnadene øker, hvorfor må også felleskostnadene øke? Hvem kan bestemme at felleskostnadene skal øke, og hvilke tiltak kan iverksettes for å unngå plutselige og store økninger?

Episode 48:

Episode 47:

Solceller på tak og andre energitiltak i boligselskaper 
I juspoden denne gang snakker vi med NBBLs spesialrådgiver Ketil Krogstad om solenergi og andre miljøriktige tiltak i boligselskaper. Han forteller litt om NBBLs interessepolitikk på området, samtidig som vi snakker om hvilke vurderinger styret må gjøre i forkant, hvor langt styrets fullmakter rekker, og finnes det støtteordninger som kan hjelpe til med finansieringen av disse tiltakene?

Episode 46:

Julespesial
Endelig er juspoden tilbake etter en liten pause. Akkurat i tide for en liten julespesial! Advokat Line Bjerkek og advokat Lars Grøndal ringer julen inn med å fortelle om ulike situasjoner i borettslag og sameier som gjerne utspilles rundt juletider. God jul!