NBBLs advokatkontor besitter høy kompetanse innen bolig- og eiendomsrett og boligbyggelagsrelatert jus. Mange lurer nå på hvordan man skal forholde seg rent juridisk til de plutselige endringer som koronaviruset har skapt. Dette skal advokatene Line Bjerkek og Laila Marie Bendiksen gi råd om i de ukentlige nettpratene fremover.

Brenner du inne med spørsmål kan disse stilles fortløpende til nbbl@nbbl.no. I emnefeltet skriver du "Nettprat".

Episode 9:

Mislighold i boligselskap
Hva kan styret gjøre dersom en beboer bygger ulovlig i borettslaget eller holder fest og leven til langt på natt? Og har dette endret seg under koronapandemien? Vi får besøk av juridisk direktør i OBOS, Terje Sjøvold, og snakker om mislighold i boligselskaper i den siste nettpraten før ferien.

Episode 8:

Korttidsutleie i ferien
I sommerferien nyter noen godt av inntekter fra korttidsutleie på Airbnb. For naboene kan det bli et stort irritasjonsmoment. Jurist Caroline Skarderud fra Forbrukerrådet er med i ukas nettprat.

Episode 7:

Pengekrav og foreldelse
Denne uken har vi med oss advokat, fagbokforfatter og foreldelsesekspert Anne-Cathrine Røed. Vi ser nærmere på pengekrav og foreldelse i koronatider.

Episode 6:

Smittevern, erstatningsansvar og økonomi i boligselskapet
Hvilke plikter har egentlig styret under koronapandemien? Sammen med Joakim Marstrander i EY diskuterer vi hvordan krisen har skutt fart på digitaliseringen.

Episode 5:

Smittevernregler ved boligsalg og avhendingsloven
NBBL-advokatene har med seg direktør i Eiendom Norge, Henning Lauridsen. De snakker om retningslinjer for smittevern ved boligsalg, men først tar de for seg avhendingsloven.

Episode 4:

Smittevernregler, digitale årsmøter og teknologinøytrale lover
Siste nytt om årsmøter/generalforsamlinger uten fysisk møte, og teknologinøytrale lover m.m.

Episode 3:

Koronajuss i bomiljøet
Hvordan beholder vi det gode bolivet, og hvordan skal vi tolke og etterleve gjeldende boliglovgivning i denne situasjonen?

Episode 2:

Digitale generalforsamlinger og årsmøter i borettslag og sameier
I denne episoden snakker advokatene om gjennomføring av årsmøter og generalforsamlinger i koronaens tid. 

Episode 1:

Force majeure
Første episode handler om hva boligselskaper bør gjøre når entreprenører varsler endringer som følge av koronasituasjonen (force majeure).