I motsetning til en gjennomsnitts enebolig som er på 160 m², er «GOBB-huset» bare på 54m². Likevel rommer det 2 soverom, stue med åpen kjøkkenløsning, bad, bod og en stor takterrasse.

–Boligene er lagt ut til 1.800.000, - og vil være et attraktivt alternativ for de som ikke kommer seg inn på boligmarkedet på grunn av høye boligpriser, eller de som bevisst ønsker å bo med et lite «fotavtrykk», sier Tom Søgård, adm.dir. i GOBB.

Vedlikeholdsvennlige hus

«GOBB-huset» er moderne boliger med god standard. Med både vedlikeholdsvennlige og energiøkonomiske løsninger, sammen med et lite areal, står bærekraft i sentrum for minihusene.

Stor interesse

Salgsstart er på lanseringsmøtet onsdag 27. april kl. 18 på Raufoss Videregående Skole.  Det er allerede 100 interesserte til de seks husene som skal settes opp, så det er ikke tvil om at boligene vil bli bygget.

–Med god interesse både fra boligkjøpere og andre kommuner, er det stor sannsynlighet for at GOBB vil sette opp flere slike boliger. Så lenge det finnes aktuelle tomter, og reguleringsplaner som gir grønt lys, er vi klare til å bygge «GOBB-huset» flere steder, sier Søgård entusiastisk.

Dyrt boligmarked

Mange steder i landet er det vanskelig å etablere seg med egen bolig på grunn av høye boligpriser. Derfor tilbyr stadig flere boligbyggelag ulike modeller som på sikt vil bidra til at flere kommer seg inn som eier i boligmarkedet.

–Minihusprosjektet til GOBB er en helt annen, men kreativ løsning for at boligdrømmen til medlemmer kan gå i oppfyllelse. Dette heier vi på, sier Bård Folke Fredriksen, adm. dir. i NBBL