Etter måneder med forberedelser, var det endelig klart for NBBLs jubileumsfeiring på Hotel Clarion The Hub i Oslo på onsdag. Kronprinsens tilstedeværelse skapte en høytidelig ramme for jubileet, og både rapperen Musti og komiker Marta Leivestad satte et friskt preg på arrangementet.

Marita Bjerketvedt, kjent for mange gjennom NBBLs "leieslave"-kampanje, Jøran Bjerksetmyr og Solveig Haug deltok i en seanse om boligmarkedssituasjonen for unge, ledet av Berit Antonsen fra NBBL-styret. Etter seansen fikk de tre dele ytterligere erfaringer i en samtale med Kronprinsen.

Kronprinsen tok seg også tid til å lære mer om hvordan boligbyggelagene opererer i ulike deler av landet. Torbjørn Sotberg (TOBB), Odd Henning Dypvik (KOBBL), Greta Steinheim (Årdal boligbyggelag) og Kirstin Leiros (OMT BBL) fikk verdifulle minutter sammen med tronarvingen og kommunalministeren før de dro videre.

Se bildekarusell fra arrangementet her

Oslo-borettslag vant pris

Noen innlegg, debatter og en benstrekk senere ble det klart for festmiddag i Holmenkollen med treretters og kåring av «Årets beste bomiljø» på programmet. Av fire sterke finalister var det til slutt Friis' gate 6 på Grønland som stakk avgårde med prisen. Borettslaget er som en stor familie der alle kjenner alle og med mange av de samme kvalitetene som et kollektiv. Hele borettslaget er bygget opp rundt fellesområdene, og her er det både treningsrom, sauna og et eget medierom med jevnlige kinokvelder. De mange fellesaktivitetene og delingskulturen gjorde borettslaget til en verdig vinner. Vi gratulerer!

Frokostmøte engasjerte

75-årsjubileumet fikk en engasjerende og lærerik avslutning dagen derpå med frokostmøte under tittelen «Hvordan ruste husholdningene mot økende strømpriser?». Der deltok blant annet NVE-direktør Kjetil Lund og Guro Hauge i Zero, i tillegg til politikerne Ola Elvestuen (V), Nikolai Astrup (H), Terje Aasland (Ap) og Birgit Oline Kjerstad (SV).

NBBL takker alle fremmøtte til jubileumskonferansen og frokostmøtet, og håper dere kjenner på samme stolthet og begeistring etter feiringen som det vi gjør!

Se opptak fra frokostmøtet på vår YouTube-kanal