Snart skal vi legge bak oss det som for mange har vært det merkeligste året hittil i livet. Selv om det har vært tungt for alle, har noen fått kjenne det på kroppen mer enn andre. Altfor mange har blitt permittert, og noen har mistet jobben. Mange har kjent på usikkerhet og frykt for et virus vi ikke vet nok om. Ikke minst har mange mennesker følt seg ensomme. Vi har ikke hatt den sosiale kontakten vi pleier å ha – verken på jobb eller privat. Det gjør noe med oss.

Også hos boligbyggelagene – våre medlemmer – har det vært permitteringer. Mye virksomhet kom heldigvis raskt i gang igjen. Boligbyggelagene har måttet tilpasse seg en ny måte å kommunisere med beboere i borettslag og sameier på. I tillegg har de klart å holde aktiviteten oppe, med både bygging, oppgradering og rehabilitering. Det er imponerende å se hva de har fått til mens de har måttet ta hensyn til omfattende smittevernregler. Boligbyggelagene har holdt sysselsettingen oppe og bidratt til å unngå arbeidsledighet. Det er vi i NBBL veldig stolte av.

Vi er heldige, vi som liker jula og som gleder oss til den. I dette annerledesåret er det nok ekstra mange som gruer seg. Kanskje strekker ikke økonomien til. Kanskje lurer man på om man i det hele tatt kan treffe bestemor og bestefar. Det er vanskelig. Men vi må huske å fokusere på lyset i enden av tunnelen, for det er der, selv om man bare så vidt kan skimte det.

Lyset er en vaksine og en ny vår. Det er familiemiddager. Det er å gi bestemor en god klem. Det er å kunne møte vennegjengen for en utepils. Det er å kunne dra på kontoret igjen og treffe gode kollegaer. Det er en normal hverdag – og som vi kommer til å sette pris på så mange ting som vi tidligere kanskje tok for gitt!

Jeg er glad og takknemlig for å jobbe i en organisasjon som har klart å opprettholde normal drift under pandemien, og jeg er stolt av de viktige sakene vi fronter. I året som kommer håper jeg vi sammen klarer å øke forståelsen for gode rammebetingelser for nybygging, rehabilitering og alt som skaper gode bomiljøer.

Det blir ikke så mye rocking around the christmas tree denne jula. Vi må holde minst én meters avstand. Vi må gjøre det beste ut av situasjonen, selv om den er langt fra optimal. Julen handler om så mye mer enn god mat og å få fine gaver. Den handler også om gleden ved å gi og dele – omtanke så vel som ting. Vær gode mot hverandre!

Riktig god jul. Vi møtes i 2021.

Tilbake
Forfatter
Bård Folke Fredriksen
Administrerende direktør
bff@nbbl.no
@FolkeFredriksen