For mange representerer gjenåpningen av samfunnet en etterlengtet mulighet til å markere livets begynnelse for deres ferskeste familiemedlem. Over hele landet står dåp og navnefest nå for tur etter at koronakrisen har satt det meste av festligheter på vent.

Mange velger tradisjonelle gaver som sølvskje eller smykker til dåpsbarnet. Hva med å heller gi en gave som kommer godt med når man blir eldre, nemlig et medlemskap i et boligbyggelag? Selv om det føles uendelig lenge ut til poden blir stor, vil medlemskapet være uvurderlig den dagen han eller hun skal kjøpe sin første bolig.

Forkjøpsrett på boliger

Den aller viktigste medlemsfordelen i et boligbyggelag er forkjøpsretten. Forkjøpsrett betyr at man har rett til å kjøpe en bolig til den prisen selgeren har akseptert, uten at man trenger å være med i budrunden. Den som har lengst ansiennitet, vinner boligen. Med andre ord får man snike i boligkøen på helt lovlig vis.

Så hvorfor ikke gi poden ekstra muskler til den dagen han skal ta steget inn på boligmarkedet? Ikke bare kan det gi en smart start på voksenlivet, mange medlemskap tilbyr også rabatt og bonus på alt fra maling til elektriker, billigere billetter på kulturarrangement og kino, tilbud på reiser og hotell og gode forsikringsavtaler.

Finn ut om ditt lokale boligbyggelag tilbyr gavemedlemskap her.