De som har mulighet til det sitter fremdeles på hjemmekontor, og for mange elever er skolene også stengt. Flere er fremdeles redde for arbeidsplassene sine, og noen har for tiden ikke en arbeidsplass i det hele tatt.

Koronaen skulle vise seg å bli langt mer seiglivet enn optimistene hadde tenkt seg. Mange av oss hadde sett for oss en svipptur til København eller en utepils i vårsola her hjemme i påsken. Men så var det noen som trykte på repeat-knappen og så er det på han i igjen med det samme opplegget som i fjor. Likevel er det ikke helt det samme vi skal gjennom denne våren.

En påske på oppløpssiden

For det første er vi blitt flinkere til å levere digitale tjenester og tilpasse oss en ny hverdag. Store deler av Norges befolkning har lært seg ordet «mute» og hvor viktig dette er for at de digitale møtene våre skal gli så sømløst som mulig. Vi har også lært oss at samboerens undertøy nødvendigvis ikke egner seg som bakgrunn i den digitale verden. Men det viktigste av alt er at vi i motsetning til forrige påske nå befinner oss på oppløpssiden av det store koronaløpet. Bestemor har allerede fått vaksinen sin og til sommeren har kanskje de fleste av oss fått de livsviktige dosene.

Vi er snart i mål! I mellomtiden kan vi nyte all den kosen som faktisk er lov også denne påsken med appelsiner, kvikklunsj og påskeegg.

Med dette vil vi i NBBL ønske alle en riktig god påske!