Desember er her, og tiden er inne for deilige kvelder foran peisen med noe varmt i koppen og hyggelige sammenkomster med dem som står oss nær. Å bake pepperkakehus er en adventsaktivitet som gir skikkelig julestemning. Dessverre er ikke de flotte, brune praktbyggene mulige å bo i, og dessverre finnes det heller ingen enkel oppskrift for hvordan man kan realisere drømmen om sitt eget hjem.

Heldigvis finnes det råd, og vi benytter muligheten til å reklamere for en miljøvennlig julegave som samtidig kan gjøre veien inn på boligmarkedet litt enklere: gavemedlemskap i et boligbyggelag.

Gir fortrinn i budrunden

En nyttig gave er alltid en sikker vinner, og et gavemedlemskap i ditt lokale boligbyggelag kan gi et unikt fortrinn på boligmarkedet. Den aller viktigste medlemsfordelen i et boligbyggelag er forkjøpsretten. Forkjøpsrett betyr at du har rett til å kjøpe en bolig til den prisen selgeren har akseptert, uten at du trenger å være med i budrunden. Den som har lengst ansiennitet, vinner boligen.

Medlemskap i et boligbyggelag er ofte det som skal til for å sikre deg drømmeboligen. Ja, ikke sjeldent skjer det at boligkjøpere lander drømmeboligen med kun én dags ansiennitet! Så hvorfor ikke gi poden ekstra muskler til den dagen han skal ta steget inn på boligmarkedet? Ikke bare kan det gi en smart start på voksenlivet, mange medlemskap tilbyr også rabatt og bonus på alt fra maling til elektriker, billigere billetter på kulturarrangement og kino, tilbud på reiser og hotell og gode forsikringsavtaler.

Finn ut om ditt lokale boligbyggelag tilbyr gavemedlemskap her, og husk å bestille det i god tid før julaften – da det kan ta litt tid fra bestilling til du mottar gaven. God jul!