Vi vet at eldrebølgen kommer, men vi vet mindre om hvilke behov og ønsker morgendagens eldre vil ha. Dette skal vi finne flere svar på når vi for sjette gang inviterer til konferansen «Bolig hele livet» i Kristiansand 24. og 25. september 2019.

På programmet står blant annet hvordan man kan gjøre eksisterende boligbebyggelse mer seniorvennlig, men også hvilke alternative boligløsninger som egner seg når vi går alderdommen i møte. Som tidligere tar vi turen ut på befaring – denne gangen til Randsund Hageby i Kristiansand der eldre gis mulighet til et aktiv liv etter at middagshøyden er passert. Også agderkommunen Iveland har lykkes med å bygge gode og attraktive bomiljøer for eldre, og ordfører Gro Anita Mykjåland kommer for å dele erfaringer fra den lokale suksesshistorien Åkle – «fremtidens landsby».

Vi er særlig stolte av at statssekretær Anne Bramo kommer for å orientere om boligens plass i regjeringens eldrereform «Leve hele livet». Trude Drevland, leder for Råd for et aldersvennlig Norge vil utfordre Bramo på regjeringens eldreboligpolitikk. Ikke minst er det gode muligheter for å knytte nye kontakter blant annet på en hyggelig fellesmiddag. Høres dette spennende ut? Da bør du sjekke ut hele programmet her. Vi håper på å se deg i Kristiansand!

Harald Olimb Norman, generalsekretær i Pensjonistforbundet.

;