– Vi gleder oss stort til å dele tallene og resultatene fra årets kåring med omverdenen! Mange kommuner har gjort store forbedringer, både på saksbehandling, andel byggeklare tomter og flere av de andre indikatorene vi måler, sier Bård Folke Fredriksen, administrerende direktør i NBBL.

I en tid der boligbygging og salg av nye boliger stuper, er kommunenes oppgave med å planlegge og tilrettelegge for nye boliger viktigere enn noensinne.

– Boligvennlighet er et resultat av politikk og kommunenes arbeid. Vi er i en økonomisk situasjon der tilrettelegging for boligbygging er ekstra viktig for å unngå prisgalopp når etterspørselen er tilbake, og kommunene er den viktigste myndighetsaktøren for å få til det. Nykonstituerte kommunestyrer og politikere bør ha dette temaet høyt på dagsorden, sier Fredriksen.

I forbindelse med lanseringen inviterer vi til et frokostseminar, der vi lover spennende faglig påfyll om kåringen og om hvordan kommunene kan gjøre en forskjell i boligmarkedet. Les mer og meld deg på her.