De mest bærekraftige boligene er allerede bygget

Hvorfor er det så mange bygg som erstattes av nybygg når de kan rehabiliteres eller transformeres for å møte nye brukskrav? For å møte klimautfordringene må vi tenke nytt – ikke bygge nytt. Hva skal til for at flere velger å bevare eksisterende bygningsmasse? På dette seminaret møter du en rekke aktører som kan gjøre deg litt klokere, deriblant NBBLs advokat Laila Marie Bendiksen.

Tirsdag 17. august kl. 09:30 - 10:20
Les mer

Solkraft kan løse fremtidens energiutfordringer

Solceller kan dekke energibehovet til tre av fire norske boliger. For å få til det må næringsbygg, offentlige bygg og borettslag fungere som lokale minikraftverk, som distribuerer billig og bærekraftig strøm til nabohusene. Men regelverket i kraftbransjen henger ikke med i den teknologiske utviklingen. Hvordan kan det endres slik at vi kan få lokal, klimavennlig solkraft? Adm. direktør i NBBL Bård Folke Fredriksen medvirker på dette seminaret.

Tirsdag 17. august kl. 10:00 - 10:50
Les mer

Boligdebatt: Et boligmarked for alle

NBBL, Huseierne og NEF arrangerer denne debatten om hvordan vi kan hjelpe flere inn på boligmarkedet. Sjeføkonom i NBBL Christian Frengstad Bjerknes presenterer førstehjemindeksen, og NEF/Ambita presenterer ferske analyser. Bård Folke Fredriksen deltar i debatt sammen med Morten Andreas Meyer, generalsekretær i Huseierne og Carl O. Geving, adm. direktør i NEF, i tillegg til politikere fra Ap, FrP og Høyre.

Tirsdag 17. august kl. 10:30 - 11:30
Les mer

Veier inn i boligmarkedet

OBOS og Norsk Eiendom inviterer til debatt om eierlinja. Sterk boligprisvekst gjør det stadig vanskeligere for større deler av befolkningen å tre inn i boligmarkedet. Kan alternative boligkjøpsmodeller bidra til å senke terskelen for førstegangsetablerere? Hvordan kan lovgiver og bransjen samarbeide om at flere får mulighet til å eie en egen bolig? Bård Folke Fredriksen og konserndirektør i OBOS Daniel Siraj er blant debattantene.

Onsdag 18. august kl. 13:00 - 14:00
Les mer

ByggPuls

I denne debatten tar vi pulsen på Norges største fastlandsnæring: bygge- og eiendomsnæringen. Kan vår særnorske kostnadsutvikling forklares med økt kvalitet og verdi? Når får vi oppleve økt produktivitet? I hvilken grad vil vi greie å møte absolutte krav til bærekraft? Er plan- og byggereglene unødvendig kostnadskrevende? Bård Folke Fredriksen medvirker, sammen med bl.a. kommunal- og moderniseringsminister Nikolai Astrup og leder for Housing Lab, Erling Røed Larsen.

Torsdag 19. august kl. 11:30 - 12:45
Les mer