Jens Veiteberg, daglig leder i Ringbo BBL innledet om prosjektet Sundgata Terrasse der boligbyggelaget har kjøpt åtte leiligheter til leie-til-eie-formål.

Dagens skattelov begrenser i praksis andelen «leie til eie»-boliger i et boligselskap til 15 prosent. En lovendring som nå er ute på høring skal øke grensen til 30 prosent. NBBL er glade for at regjeringen ønsker mer bruk av alternative eiemodeller og gjør tilpasninger i regelverket slik at enda flere kan oppnå boligdrømmen.

En svakhet ved lovforslaget er imidlertid at endringene ikke gjelder for Ringbo og andre aktører som ikke bygger boligene selv. Etter innspill fra NBBL skal kommunalministeren nå arbeide for å å finne en løsning på problemstillingen slik at vi kan nå målet om mer bruk av leie-til-eie.

TV2 lagde reportasje

Veiteberg hadde med seg Evy Therese Tveit Faarlund, førstegangskjøper og på søkerlista til en 2-roms leie-til-eie-leilighet i Sundgata. I samtale med statsminister Erna Solberg og kommunalminister Nikolai Astrup delte Faarlund fra situasjonen som førstegangskjøper og hvilke utfordringer boliglånkravene gir.

Seansen kan du se i 18.30-nyhetene på TV2 torsdag 12. august.

Skjermdump fra TV2.