Det er BOB som står bak bygget som består av små og middels store leiligheter.

– Bruken av treverk har flere fordeler, blant annet det rent klimamessige siden treverket binder opp en betydelig mengde CO2, sier prosjektsjef Ole Herbrand Kleppe.

- Men det åpner også for en helt annen byggemåte, fortsetter han. Mens vi på et vanlig bygg reiser et betongskall og bygger leiligheter inne i det, så har vi alt laget på forhånd. De store limtredragerne er laget hos Moelven Limtre  og skåret til med millimeterpresisjon. Trappehuset i 14 etasjer er også ferdig byggesett fra Tyskland, det kommer ferdig skåret og med huller til skruer. Det er rene Lego-byggingen. Også heissjakten, som er 14 etasjer høy,  kommer i ferdige deler, forklarer  Kleppe.

Byråd Anna Elisa Tryti i Bergen stod for snorklippingen - eller sagingen...da «Treet», verdens høyeste trehus ble offisielt åpnet. På bildet ser vi Tor-Magne Birkeli og Ole H. Kleppe fra BOB sammen med byråd Anna Elisa Tryti i Bergen kommune.

Video fra åpningsdagen er hentet fra BOBs nettsider

Limtrekonstruksjon fra Moelven
Åge Holmestad, direktør i Moelven Limtre, er stolt over prosjektet som nå blir ferdigstilt. Moelven Limtre har med sine limtrekonstruksjonene gjort det mulig å bygge i 14 etasjer.
- Dette har vært et spennende prosjekt å være med på. Det er et flott eksempel på hva som er mulig med limtre, og viser at vi er i forkant av utviklingen. Jeg har troen på at det vil komme mange flere eksempler på høye hus i tre framover, sier direktør Åge Holmestad i Moelven Limtre.

Stor interesse fra utlandet
Verdensrekorden for trehus vil inntil videre tilhøre «Treet» og Norge, men den vil trolig bare stå i noen få år. «Treet» har vakt en voldsom interesse fra utlandet, og det er for tiden mange som ønsker å slå rekorden. Nærmest er trolig Canada, hvor det for tiden planlegges flere høyhus i tre.
- Vi merker at det er mange som er fascinert av måten vi bygger på. «Treet» høster anerkjennelse fra utlandet, og det er bare et spørsmål om tid før man begynner å se lignende bygninger andre steder i verden, sier Holmestad.

Om treet:

  • Kjøper du en leilighet i Treet får du mer enn en lys og lettstelt leilighet. Her får du tilgang til Bergens luftigste treningsrom bare noen trappetrinn fra din egen leilighet.
  • Det er takterrasser både i 14. og 15. etasje. Her kan du nyte solen og utsikten fra morgen til kveld. Terrassene blir møblert med robuste utemøbler av høy kvalitet, og blir et naturlig samlingssted for sameiets beboere.
  • Havnepromenaden og den planlagte båthavnen i forkant av bygget vil sørge for nærhet til sjøen og tilgang til et unikt bomiljø.
  • I Treet får du en elbil med på kjøpet! Elbilen vil være eiet i fellesskap av kjøperne i Treet, og fungere som en form for privat bildeling i prosjektet.

Kilde: Treets nettsider

Kilder:
BOB
Treets prosjektsider
Hamar Arbeiderblad
Moelven Limtre AS  
Aftenposten
VG