– Når prosjektet nærmet seg slutten og folk så at det ble bra, ble de mer positive. Og det har betydd mye for borettslaget at ting er i orden og ser bra ut. Vi former våre omgivelser og de former oss, sier styrelederen i en pressemelding.

Lang liste med oppgraderinger

Listen over hva Nordre Gran borettslag har fått utført av arbeider det siste året er lang og omfatter blant annet omtekking av tak, etterisolering og nye platekledning på fasadene, innglassing av balkonger, betongrehabilitering av garasjeanlegg, totalrehabilitering av veier, parkeringsplasser og uteplasser, etablering av elbilparkering, nye lekeplasser, sitteplasser, belysning og avfallssystem. Til sammen har rehabiliteringen kostet 134,5 millioner kroner, det vil si 513 000 kroner per leilighet. 

Borettslagsmodellen

– Borettslagsmodellen er helt uovertruffen når det gjelder å sikre at bomiljøer tas vare på over tid. Dette er investeringer som er bestilt og betalt av beboerne selv, og det er viktig for oss å premiere denne viktige innsatsen borettslagene gjør, sier konsernsjef Daniel Siraj i OBOS.

OBOS deler hvert år ut en pris til best rehabiliterte borettslag. Det var 15 kandidater til årets pris, og juryen bestod av Kari Pahle, Alf Brekhus fra Byggeindustrien, Dag Kristian Bjørnland fra PBE og Espen Børhaug fra OBOS. 

OBOS-prisen på 200 000 ble tildelt Nordre Gran borettslag i Oslo, mens diplom og 25 000 kroner til beste miljøtiltak gikk til Furmyr IV borettslag i Ålesund.