På denne tiden av året laster mange av oss opp bilen med skiutstyr og fulle handleposer med deilige matvarer og setter kursen mot hytta.

I år er alt annerledes. Utbruddet av koronaviruset gjør oss nødt til å ta påskeferien i hjemlige trakter. Mange familier kan nå se frem mot en etterlengtet pause fra «korona-livet» med hjemmekontor og små barn. For andre betyr hjemmepåske at de blir sittende alene i påskedagene. Høytider er en fin tid å ta vare på hverandre, men i år er det kanskje ekstra viktig. Selv om vi alle nå må omstille oss for en annerledes påske, er gulroten at det forhåpentligvis snart er mulig å lette på noen av smitteverntiltakene som har snudd hverdagen vår på hodet de siste ukene.

Denne påskeferien får vi helt enkelt nøye oss med å lengte etter snødekte fjellheimer, storbyferie i Europa eller noe så enkelt som et kafébesøk med venner. I mellomtiden er det mange ting å finne på i hjemmet. Ring en venn. Slå av en balkongprat med naboen. Les en god bok. Rydd i skuffer og skap. Prøv en ny matrett. Gå en tur. Gjør yoga. Se en film. Lær noe nytt. Eller gjør de tradisjonelle påskeaktivitetene som å løse påskenøtter, holde påskequiz eller påskeverksted. Snart er vi tilbake i normalt gjenge igjen, og da kan vi se tilbake på denne tiden og være stolte av at vi sto samlet i dugnaden da det virkelig gjaldt. 

Og med det ønsker NBBL alle en riktig god påske.