Vi har mottatt svært få bilder per nå, men vet at mange boligbyggelag sitter på en skattekiste. Vi håper at dere kan bidra til å fortelle vår stolte historie.

NBBL, og mange boligbyggelag ble stiftet i 1946 og feirer dermed 75-årsjubileum i år. Dette skal markeres på forskjellig vis gjennom jubileumsåret.

– Vi har en lang og stolt historie som vi selvsagt må feire. Samtidig vil vi markere at vi også er en organisasjon som er rigget for fremtiden. Vi skal fortsette å jobbe for at flest mulig skal kunne eie sin egen bolig, sier kommunikasjonsdirektør i NBBL, Tonje Rock Løwer.

I forbindelse med jubileumsåret utvikles det nå en nettbasert NBBL-historie som skal publiseres i forbindelse med jubileumsmarkeringen.

– For å fortelle historien vår trenger vi hjelp fra dere i boligbyggelagene. Vi ønsker oss bilder fra boligprosjekter som dere er ekstra stolte av, og er ute etter bilder fra hele perioden, men vi er ekstra interessert i bilder fra etterkrigstiden fordi disse er vanskelig å få tak i, sier Rock Løwer.

Bakgrunn:

  • NBBL ble stiftet i juni 1946 med 27 boligbyggelag tilstede. Hovedinitiativet til stiftelsen kom fra Norsk Leieboersamband, men også Bygningsarbeiderforbundet og det nye Boligdirektoratet er aktive medspillere.
  • Carsten Boysen med bakgrunn fra leieboerforeningen ble ansatt som NBBLs første generalsekretær og leder.
  • I løpet av det første året ble det stiftet og forsøkt stiftet mange nye lag fra Harstad i nord til Stavanger i sør.
  • Det var et enormt behov for boliger og under krigen var nybyggingen minimal. 20 000 boliger var borte som en direkte følge av krigens ødeleggelser.

Bilder eller eventuelle spørsmål sendes Eli Strand els@nbbl.no.

Vi minner om at dere må ha rettigheter til bildene dere sender. Unngå gjerne å send foto dere har tatt av en side i en bok o.l. Oppgi også årstall på bildet, og navn på prosjektet.