Leilighetene i Signaturhagen som er under planlegging er ikke helt som andre borettslag. Her kan man nemlig sitte utendørs hele året i en vinterhage med palmer og andre frodige trær og planter.

For folk flest

Mange tror nok at denne typen leiligheter vil koste mye og kun være tilgjengelig for de rikeste av oss, men leder for nye boliger i TOBB, Helle Pettersen, forteller at leilighetene vil ligge på normal markedspris.

– Dette vil ikke bli spesielt dyre leiligheter, og spesielt ikke med tanke på alt du får ekstra når du kjøper en leilighet i Signaturhagen. Mange vil være villig til å gå ned litt i størrelse på leiligheten når de får tilgang på ekstra gjesteleilighet og i tillegg et selskapslokale der du kan arrangere større selskaper, sier hun.

Enorm interesse

Prosjektet har skapt stort engasjement godt hjulpet av et stort oppslag i Adresseavisen.

– Jeg har opplevd å bli stoppet på gata av folk som er interessert i å kjøpe leiligheter og synes det er gøy at vi satser på sosiale leiligheter med mulighet til å treffe naboene i grønne omgivelser, sier Pettersen.

Hun kan fortelle at de har hatt flere idedugnader om hvordan de skal skape et trivelig bomiljø.

– Her kan vi få til både snekkerkurs og strikkeklubber og eller aktiviteter som bygger fellesskap. Jeg tror sånne boformer er blitt ekstra viktige i den tiden vi lever i nå. Folk vil ha det sosialt, men samtidig trekke seg tilbake i sin egen leilighet når de har behov for det.

Prosjektet er ennå i planleggingsfasen og det legges opp til salgsstart etter sommeren 2021.

Flere boligbyggelag samarbeider med Signaturhagen, deriblant GOBB og KOBBL.