Hensikten er å gi styremedlemmer i borettslag og sameier innsikt i hvordan en konflikt kan håndteres.

– I mitt arbeid som advokat ser jeg hva konflikter gjør med folk, som også var hovedgrunnen til at jeg tok meklerutdannelsen. Da jeg ble forespurt av NBBL om å lage et e-læringskurs om nettopp mekling og konfliktløsing, ble jeg derfor kjempeglad. Om jeg kan bidra til å spre kunnskap om mekling og forsøke å lære bort noe av det jeg selv har lært om å løse egne og andres konflikter, er det en stor glede. Ofte skal det små grep til for å tone ned konflikten, om man kommer inn tidlig nok, sier Qvale.

Qvale har solid erfaring både som foredragsholder, mekler og advokat. Som advokat arbeider hun hovedsakelig med emner innenfor familieretten. Som mekler har hun alle slags sakstyper, eksempelvis kjøp og salg, reklamasjon, nabotvister, skifte mellom arvinger, skifte mellom ektefeller og samboere med mer.

NBBL ønsker å rulle ut kurset så raskt som mulig, men vi avventer beskjed fra boligbyggelagene, sånn at markedsføringen kan skje lokalt før kurset gjøres tilgjengelig. NBBL utvikler materiell for markedsføring som boligbyggelagene kan bruke.På bildet: Advokat Anniken Qvale