
Hjelper borettslag og sameier til å spare energi
Det er 8 boligbyggelag som allerede er en del av Bærekraftkartleggingen, som kartlegger beboernes behov. Disse vil få BBL Energi automatisk inn som en tilleggsmodul, og får da totalpakken BBL Bærekraft og Energi. Alle andre av NBBLs boligbyggelag kan også velge å koble seg på disse bærekraftverktøyene.
Beboerdemokrati og konkrete besparelser
BBL Energi står seg alene uten Bærekraftkartleggingen, men du vil miste den viktige dimensjonen med å koble det opp mot beboerdemokrati og beregning av de tiltak som beboerne faktisk ønsker. NBBL anbefaler totalpakken BBL Bærekraft og Energi.
Det gir en bedre beslutningsprosess, og sjansene for å få gjennomslag for utbedringer blir større.
– BBL Energi er tilpasset boligselskap og brukergrensesnittet er enkelt. Løsningen kan brukes separat, men den største forskjellen får man ved koblingen til Bærekraftkartleggingen. Da blir det et komplett system som gjør at arbeidet er godt forankret med beboernes ønsker og mer effektivt, sier Runar Skippervik i Tobb, som har vært en nøkkelressurs i utviklingen av løsningen.
Boligselskap forvaltes i all hovedsak av frivillige styremedlemmer som bruker av sin fritid på å gjøre oppgaver for fellesskapet. Bærekraftkartlegginge» gjør styrejobben enklere med tanke på kartlegging av behov og beboernes ønsker om rehabilitering. Den nye modulen BBL Bærekraft og Energi, bidrar til at man får tall på hvor mye energi man kan spare ved å gjøre de tiltak som er foreslått av beboerne i Bærekraftkartleggingen. BBL Bærekraft og Energis sluttrapport kan også brukes som dokumentasjon for å få utbetalt kartleggingsstøtte fra Enova.
Kraftig verktøy for gode boliger og bomiljø
Disse to bærekraftverktøyene gir boligbyggelaget og boligselskapet kraftige verktøy for å finne ut hvilke tiltak som er viktige for beboerne, og ikke minst effekten av tiltakene i kroner og øre.
– Med den nye modulen BBL Energi kan du også simulere hvilke energibesparelser boligselskapet kan få ved å gjøre store rehabiliteringsprosjekter. Modulen henter store mengder byggdata fra boligbyggelagets systemer og eksterne kilder, noe som gjør at verktøyet er enkelt og effektivt å bruke, og kan brukes av flere faggrupper enn kun energirådgiver, sier Anne Lise Fredriksen, direktør for kompetanse og utvikling
Noe for ditt boligbyggelag?
Tror du disse verktøyene kan være nyttig for ditt boligbyggelag og deres bistand til borettslag og sameier? Eller kanskje du bare vil ha ytterligere informasjon om hva dette er? NBBL inviterer til webinar 14. mai som vi håper du vil delta i her.
Noe mer du lurer på? Ta kontakt med Anne Lise Fredriksen, direktør for kompetanse og utvikling i NBBL. Enten bare for en prat, eller for å avtale et møte.