Brannvernuka arrangeres hvert år i uke 38. Med Brannvernuka håper Brannvernforeningen å inspirere til økt hyppighet av og bedre kvalitet på brannøvelser på arbeidsplasser, skoler, barnehager, institusjoner og ute i de tusen hjem.

Det er akkurat nå folk trenger en påminnelse om brannsikkerhet – før vi skrur på varme og belysning, tenner levende lys og fyrer i ovnen.

Borettslag og sameier skal ha rutiner for evakuering og redning dersom det oppstår brann i bygget. Styret må også sørge for å utarbeide rutiner slik at de som bor i bygget får tilstrekkelig informasjon om hvordan de skal unngå brann og opptre ved brann. Dersom boligselskapet ikke har ansatte, så er det ingen plikt til å ha brannøvelse.

Selv om det ikke er pliktig ved lov, kan det likevel være lurt å gjennomføre en brannøvelse der du bor. Hvis det skulle begynne å brenne, gjelder det å gjøre de riktige tingene i rett rekkefølge. Det er selvfølgelig viktig å ta hensyn til smittevernregler dersom man skal ha en øvelse.

På grunn av koronasituasjonen vil det ikke bli arrangert Åpen brannstasjon på tradisjonelt vis i 2020, men livesendinger fra brannstasjoner rundt om i Norge.

Livesending lørdag 19. september

Bli med på Åpen brannstasjon - Digitalt! Lørdag 19. september blir det livesending på Facebook og YouTube med innslag fra brannstasjoner rundt om i Norge. God og lærerik underholdning for både store og små.