Medlemskap i konfirmasjonsgave

Et medlemskap i boligbyggelag kan gjøre det lettere for konfirmanten din å skaffe seg sin første bolig (foto: sanneberg)
Boligbyggelagene er spredd rundt om i byer og tettsteder over hele landet. De gir sine medlemmer tilgang på både nye og brukte boliger. Et medlemskap i boligbyggelag kan bli konfirmantens VIP-kort til egen bolig.

Medlemskapet gir nemlig konfirmanten din forkjøpsrett på nye og brukte boliger. Med krav om 15 prosents egenkapital og høye boligpriser, spesielt i byer og tettsteder, kan det være vanskelig å kjøpe sin første bolig. 

Medlemskap gjør det enklere å komme seg inn på boligmarkedet

Et medlemskap koster ikke mange hundrelappene i året, og flere er til og med gratis til mottaker fyller 18 år. 

- Et gavemedlemskap kan gjøre det enklere å komme seg inn på boligmarkedet. Selv om det er noen år til det er aktuelt, kan ansienniteten komme godt med, sier Thor Eek, adm. direktør i NBBL.

Obos, Norges største boligbyggelag og boligbygger, sa nylig i en pressemelding at rekordmange av deres medlemmer benytter seg av forkjøpsretten. I 2015 ble 28,2 prosent av boligene solgt med forkjøp. Hittil i år er denne andelen oppe i 42,9 prosent.

Hva skjer når barnet flytter på seg?

Selvsagt kan mye skje før konfirmanten skal etablere seg. Du tenker kanskje at et medlemskap i et boligbyggelag i Bergen ikke er så mye verdt dersom datteren ønsker å flytte til en annen by.

Mange boligbyggelag samarbeider med hverandre for å gi medlemmene forkjøpsrett til flest mulig boliger. Storbysamarbeidet er et eksempel og Felles forkjøpsrett et annet. Flere boligbyggelag har også aktivitet og mange boliger å tilby flere steder i Norge. 

Så det er ingen grunn til å nøle, la konfirmanten din få et fortrinn på boligmarkedet. Gi medlemskap i konfirmasjonsgave.

Her finner du oversikten over alle boligbyggelagene i Norge.