Uforpliktende boligmelding

– Etter flere ti-år uten en aktiv boligpolitikk, så vi fram til tydelige politiske signaler om at noe skal gjøres. Vi konstaterer at klare marsjordrer ikke er meldingens sterke side. Derimot skisserer regjeringen en rekke interessante og viktige boligpolitiske utfordringer den ønsker å se nærmere på. Over tid kan dette gi positive boligpolitiske effekter, men i dagens situasjon trengs det konkrete tiltak – og det kunne regjeringen ha foreslått langt mer av, sier adm. dir. Thor Eek i Norske Boligbyggelag (NBBL).

Enklere hverdag med heis

Enklere hverdag med heis
Et samstemt borettslag, effektiv planlegging og godt samarbeid med Stavanger Boligbyggelag har resultert i etterinstallering av fem heiser i Sundekrossen borettslag. Heisene ble tatt i bruk i november 2012.

Ekstra etasje en gavepakke?

Ekstra etasje en gavepakke?
Per Helge Pedersen skriver i lederen på bygg.no 5. november at påbygg av en etasje påboligblokker for å finansiere montering av heis, er framragende. Her får han svar fra admininstrerende direktør i NBBL, Thor Eek.

NBBL på høring om bygningspolitikken

NBBL på høring om bygningspolitikken
Regjeringen la i juni fram stortingsmeldingen om framtidens bygningspolitikk «Gode bygg for ei betre framtid», som nå behandles av Stortinget. NBBLs viktigste råd i høringsdebatten 10. oktober handlet om tiltak for bygging av flere nye boliger.

Heis må prioriteres

Heis må prioriteres
-90 prosent mangler fortsatt heis. Få den på plass og redusér kommunale helse- og omsorgsutgifter, oppfordrer Thor Eek i Norske Boligbyggelags Landsforbund (NBBL).

Stor heisinteresse i Årdal

Stor heisinteresse i Årdal
-Når en leilighet i 1. etasje selges, kommer 6-7 stykker på visning, mens bare et par interesserte dukker opp når vi selger leilighetene i 2. og 3. etasje, forteller Greta Steinheim, daglig leder i Årdal Boligbyggelag.

Enklere å rehabilitere

Enklere å rehabilitere
Direktoratet for byggkvalitet inviterte til arbeidsarenaen Bygg Enkelt 24. og 25. september. Der ble ideen om en egen skreddersydd rehabiliterings-TEK hilst velkommen av statsråd Liv Signe Navarsete.

Nå blir det heis!

Nå blir det heis!
Styreleder Kjell Svaleng opplevde en gledens dag da generalforsamlinga sa ja til heis. Nå blir Ranheim Borettslag i sentrum av Mo i Rana det første borettslaget på Helgeland, ja kanskje også i hele Nord-Norge, som får ettermontert heis for beboerne.

Oppfylt boligdrøm for entusiastene i Rygge Senior Bo!

Oppfylt boligdrøm for entusiastene i Rygge Senior Bo!
I Rygge utenfor Moss er det nylig oppført 26 seniorboliger myntet på aldersgruppen 50+. Bak prosjektet står foreningen Rygge Senior Bo med initiativtager Leif Svarstad i spissen. Vansjø Boligbyggelag har som byggherre vært en viktig støttespiller i realiseringen av prosjektet.

Side2 av 4Først   Forrige   1  [2]  3  4  Neste   Sist   

Etterinstallasjon av heis

Husbanken gir tilskudd til boligrettede tiltak for borettslag og sameier.

Tilskudd til heis
Til prosjektering og kostnadsoverslag, samt til installering til eiendommer med minst tre etg.

Tilskudd til tilstandsvurdering
Vurderinger som skal fremme tilgjengelighet og miljø i egen boligmasse.

Veileder om tilskudd til tilstandsvurdering

Klikk her for fullstendig oversikt over alle Husbankens støtteordninger