Sørlandet Boligbyggelag står bak ambisiøs rehabilitering av iskald blokk

Nordens mest miljøvennlige blokk (foto: skjermbilde fra nrk.no)?
Ei høyblokk på Tinnheia i Kristiansand har blitt et miljøforbilde for hele Norden. Blokka med 60 leiligheter over ti etasjer har gått fra å være iskald til å bli et lavenergihus med svært god varme. Sørlandet boligbyggelag star bak rehabiliteringen.

Nye vinduer og dører, ekstra tykk isolasjon i vegger og tak skapt et helt annet inneklima enn før. Ifølge en av beboerne var det iskaldt før, men etter at oppgraderingen har han ikke hatt behov for å fyre en eneste gang i løpet av vinteren. 

Møter framtidens byggekrav
Blokka på ti etasjer og 60 leiligheter har blitt et lavenergihus som møter framtidens krav til hvordan hus skal bygges. Kristiansand samarbeider med de andre 12 største byene i Norge og dette er den første blokka som renoveres på denne måten.

Odd Helge Moen, teknisk sjef, Sørlandet Boligbyggelag mener at blokka står i front når det gjelder hvordan framtiden hus skal bygges og renoveres.  Lavere CO2-utslipp og billigere oppvarming er noe av gevinsten.

Oppvarmingskostnadene er redusert med en 70-80 prosent og leilighetene blir også oppvarmet med fjernvarme,  som også regnes som grønn energi.

Ikke overraskende at Sørlandet BBL står bak
- At Sørlandet Boligbyggelag er i tet på lavenergirehabilitering av boligblokker er vi stolte av, men ikke overrasket over. Boligbyggelaget har tidligere vært involvert i flere ambisiøse rehabiliteringsprosjeketer. Et eksempel til etterfølgelse, sier Thor Eek, administrerende direktør i Norske Boligbyggelags Landsforbund (NBBL).

Her kan du se hele innslaget på nrk.no

 


Tilskudd fra Husbanken

Husbanken gir tilskudd til boligrettede tiltak for borettslag og sameier.

Tilskudd til heis
Til prosjektering og kostnadsoverslag, samt til installering til eiendommer med minst tre etg.

Tilskudd til tilstandsvurdering
Vurderinger som skal fremme tilgjengelighet og miljø i egen boligmasse.

Veileder om tilskudd til tilstandsvurdering

Klikk her for fullstendig oversikt over alle Husbankens støtteordninger