Spanderte 6 millioner på varmepumper

Thoresens gate borettslag i Horten hadde fyringskostnader på 350 000 kr i året, og var lei av å fyre for kråka. Nå har de kuttet ut oljefyren til fordel for varmepumper.

– Vi begynte i fjor høst med å se på VVS og rørsystemet vårt. Det var både gammelt og uøkonomisk, men vi så også at det var mer enn dette som måtte tas, sier styreleder i borettslaget, Tom Warhuus til Gjengangeren.

Løsningen ble å grave 300 meter ned i jorda for å få tak i jordvarme. Gamle radiatorer og rørsystem er skiftet ut, i tillegg har borettslaget fått nye vedlikeholdsfrie vinduer og etterisolert rundt vinduer og på loftet.

Målet har hele veien vært å kutte fyringsutgiftene og redusere trekken og varmetapet uten at det skulle bli dyrere å bo i borettslaget.

- Og det har vi klart, sier styreleder Tom Warhuus.

Borettslaget har fått støtte fra Enova til det ambisiøse energiløftet. Så selv om energiløftet har hatt en prislapp på seks millioner kroner, er husleien fortsatt den samme i etterkant av det ambisiøse prosjektet.

VVS-leverandør Bjørn Gregersen AS har stått for varmepumper, rør og radiatoropplegg, mens entreprenør Odd Heiberg har utført gravearbeidene. Koordineringen av arbeidet har Usbl stått for.


Tilskudd fra Husbanken

Husbanken gir tilskudd til boligrettede tiltak for borettslag og sameier.

Tilskudd til heis
Til prosjektering og kostnadsoverslag, samt til installering til eiendommer med minst tre etg.

Tilskudd til tilstandsvurdering
Vurderinger som skal fremme tilgjengelighet og miljø i egen boligmasse.

Veileder om tilskudd til tilstandsvurdering

Klikk her for fullstendig oversikt over alle Husbankens støtteordninger