Vurderer oppsigelse av Canal Digital

Bergen og Omegn Boligbyggelag (BOB) vurderer oppsigelse av avtalen de har med Canal Digital på vegne av 15 000 husstander som ikke får produktet de har blitt lovet. Det sier BOBs administrerende direktør Terje Gilje, til Bergens Tidende.

Canal Digital og TV2 er i åpen konflikt om hvilken pris som skal betales for distribusjonen av TV2 i kabel-tv nettet. Tvisten har ført til at flere kanaler forsvinner og kundene blir skadelidende av konflikten.

Det førte til at at TV 2-kanalene Bliss, Nyhetskanalen og Filmkanalen forsvant fra skjermene til Canal Digitals kunder natt til fredag 23. november. Fra før er Zebra borte.

Gilje vil ikke ta side i konflikten. Men det er nok strid nå, mener han. – Vi bør kunne forvente at så store, nasjonale aktører klarer å komme til enighet. Nå holder de kundene sine for narr. Mange av våre medlemmer har henvendt seg til oss. De er frustrerte og lurer på hva vi kan gjøre, sier Gilje.

Norske Boligbyggelag har over 840 medlemmer, svært mange av disse rammes nå. NBBL oppfordrer partene om å bli enige slik at konflikten ikke går ut over kundene.

- Det er uheldig at de TV2 og Canal Digital lar konflikten ramme kundene i borettslag og sameier.  Disse er en uskyldig tredjepart, sier Thor Eek administrerende direktør i Norske Boligbyggelags Landsforbund.


Borettslagenes Sikringsordning

Sov bedre om natten!

Borettslagenes Sikringsordning gjør det økonomisk trygt å bo i borettslag.


Les mer

Tilskudd fra Husbanken

Husbanken gir tilskudd til boligrettede tiltak for borettslag og sameier.

Tilskudd til heis
Til prosjektering og kostnadsoverslag, samt til installering til eiendommer med minst tre etg.

Tilskudd til tilstandsvurdering
Vurderinger som skal fremme tilgjengelighet og miljø i egen boligmasse.

Veileder om tilskudd til tilstandsvurdering

Klikk her for fullstendig oversikt over alle Husbankens støtteordninger