1. desember er røykvarslerens dag

1. desember er røykvarslerens dag
- Uansett hvem som har ansvaret for å bytte batterier i røykvarslere bør styrene i borettslag og sameier kjøpe inn og dele ut batterier til alle eierne, sier advokat Finn Stormfelt i NBBL. 1. desember er den årlige batteribyttedagen for røykvarslere og en glimrende anledning til å fokusere på brannsikkerhet i borettslaget.

Oppussing av borettslagsleilighet

Oppussing av borettslagsleilighet
Er det nødvendig å kontakte borettslaget før vi pusser opp leiligheten? – I følge borettslagsloven har andelseieren både plikt og rett til å foreta det indre vedlikeholdet. Når dere ønsker å pusse opp leiligheten er det normalt ikke nødvendig å kontakte borettslaget i forkant, sier advokat Finn Stormfelt i Norske Boligbyggelags Landsforbund (NBBL).

Unngå brann

Første søndag i advent nærmer seg og vi tenner oftere levende lys hjemme. I denne ventetida fram mot jul er det også viktig å tenke på brannsikkerheten. Hvem har ansvaret for at det er røykvarslere og brannslokkingsutstyr i boligene og hvem har ansvar for vedlikehold og utskifting av utstyret? Her er det forskjell mellom borettslag og seksjonssameiene.

Vurderer oppsigelse av Canal Digital

Vurderer oppsigelse av Canal Digital
Bergen og Omegn Boligbyggelag (BOB) vurderer oppsigelse av avtalen de har med Canal Digital på vegne av 15 000 husstander som ikke får produktet de har blitt lovet. Det sier BOBs administrerende direktør Terje Gilje, til Bergens Tidende.

Stavanger boligbyggelag best i brannvern

Stavanger boligbyggelag best i brannvern
Over 61.000 rogalendinger deltok i Nasjonal brannøvelse som samlet 575.000 deltakere tidligere i høst. Stavanger boligbyggelag vant. HMS-ansvarlig i Stavanger Boligbyggelag, Laurie Gusevik, er selvsa......

Borettslagsboka i salg

Borettslagsboka i salg
Over en halv million mennesker bor i borettslag. Nå kan de og deres mer enn 25 000 tillitsvalgte få gleden av den nye Borettslagsboka fra Norske Boligbyggelag.

Kan jeg leie ut boligen min?

Kan jeg leie ut boligen min?
Det som de aller fleste omtaler som utleie i borettslag og sameier heter i lovverket bruksoverlating. Bruksoverlating betyr at eieren overlater bruken av boligen helt eller delvis til andre. Reglene om bruksoverlating gjelder derfor også når eieren låner ut sin bolig uten å ta betalt. Når eieren tar betalt for å overlate bruken til andre, kalles bruksoverlatingen normalt utleie.

Enklere å rehabilitere

Enklere å rehabilitere
Direktoratet for byggkvalitet inviterte til arbeidsarenaen Bygg Enkelt 24. og 25. september. Der ble ideen om en egen skreddersydd rehabiliterings-TEK hilst velkommen av statsråd Liv Signe Navarsete.

Betale for naboens internett?

Betale for naboens internett?
Borettslag og boligsameier har vanligvis inngått avtale med en leverandør av kabel-tv om kjøp av en grunnpakke, som eierne betaler for som del av de månedlige felleskostnadene. De senere årene har det i tillegg blitt vanlig med en startpakke for internett. Hvor går grensen for hva den enkelte eier må finne seg i å betale som del av felleskostnadene?

Side6 av 9Først   Forrige   1  2  3  4  5  [6]  7  8  9  Neste   Sist   

Borettslagenes Sikringsordning

Sov bedre om natten!

Borettslagenes Sikringsordning gjør det økonomisk trygt å bo i borettslag.


Les mer

Tilskudd fra Husbanken

Husbanken gir tilskudd til boligrettede tiltak for borettslag og sameier.

Tilskudd til heis
Til prosjektering og kostnadsoverslag, samt til installering til eiendommer med minst tre etg.

Tilskudd til tilstandsvurdering
Vurderinger som skal fremme tilgjengelighet og miljø i egen boligmasse.

Veileder om tilskudd til tilstandsvurdering

Klikk her for fullstendig oversikt over alle Husbankens støtteordninger