Norske Boligbyggelag > For boligbyggelag > Aktuelt
Romslige leiligheter til en rimelig pris, er ikke alltid så lett å finne. Nå vil Bate boligbyggelag prøve ut et nytt og unikt prosjekt på Sandved.

Mange borettslag og sameier arrangerer dugnad et par ganger i året. Det er først og fremst for å få rusket opp i fellesarealene og få unna enkelt vedlikeholdsarbeid for en billig penge. I tillegg er det en god anledning for beboerne til å treffes og bli bedre kjent.

I september 1991 tok Bjørg Ofstad, daværende utredningsleder i NBBL, initiativ til det som senere ble boligøkomisk nettverk. 26 år senere møtes fortsatt sentrale forskere og boligøkonomer to ganger i året. Tirsdag 25. april var det samling i Høyres Hus, i regi av NBBL.

Boligbyggelagene er spredd rundt om i byer og tettsteder over hele landet. De gir sine medlemmer tilgang på både nye og brukte boliger. Et medlemskap i boligbyggelag kan bli konfirmantens VIP-kort til egen bolig.

OBOS-konsernet har i 1. kvartal 2017 solgt til sammen 1074 boliger til en samlet salgsverdi på 4 milliarder kroner. Tilsvarende i 2016 var 994 boliger og en salgsverdi på 3,4 milliarder kroner.

PBBLs byggeprosjekt SkomværKvartalet er godt i gang i Porsgrunn sentrum. Byggetomten er dekket av et stort gjerde. Det er nå kledd med kunstverk, laget av barnehagebarn fra hele byen.

Den høye prisveksten vi så i fjor har fortsatt. 1. kvartal pleier å være et sterkt kvartal, og siden år 2000 har prisutviklingen i gjennomsnitt steget med 3,6 prosent i 1. kvartal. En prisvekst på 4,0 prosent nominelt betyr et marked i fortsatt vekst over gjennomsnittet.

I 2016 sørget boligbyggelagene for 4200 nye boliger til sine medlemmer. Dette utgjorde 13,5 prosent av den totale igangsettingen av boliger i Norge.

Selskapene har sammen kjøpt en tomt på rundt 20 000 kvadratmeter på Skårer Syd i Lørenskog. Tomten er ferdig regulert, og forventes ferdigstilt i løpet av 4-5 år.

Bygger boliger med fellesrom
- Vi håper vi kan bygge slike boliger på Klyve, sier Marianne Hegna, daglig leder i Skien Boligbyggelag, til Varden.

Eldre artikler

Heis

NBBLs nettside med informasjon om
etterinnstallering av heis
i borettslag og sameier


www.nbbl.no/heis

Oppgradering i borettslag og sameier

Hvordan kan borettslag og sameier få gjennomslag for oppgradering?


Oppgradering i boligselskap

Lina Støen

Lina Støen
Senior kommunikasjonsrådgiver

Jeg er nettredaktør for NBBL. Ta kontakt med meg hvis du har innspill og forslag til saker vi kan bruke.

E-post: ls@nbbl.no
Mobil: 990 91 203
Tonje Hellevig
Kommunikasjonrådgiver
E-post: toh@nbbl.no
Mobil: 906 38 073