Regjeringen la frem fredag 22. juni «Fornyet strategi for boligmarkedet». Førsteinntrykket er at det mangler konkrete tiltak for å følge opp flere av målsetningene i regjeringsplattformen.

Boligprodusentene, Eiendom Norge og NBBL har i dag sendt et brev til statsminister Erna Solberg (H) hvor de ber henne samordne boligpolitikken i regjeringen.

Å regulere boliglån er en balansekunst, noe Siv Jensen mestrer, for dette er i all hovedsak en boliglånsforskrift for folk flest. 

Hva skjer om NBBL ikke får gjennomslag for sitt boligpoligpolitiske program? Tippoldebarnet til Thor Eek kom gjennom skjermen på årets boligpolitiske konferanse og hadde skremmende nyheter...

Den 11. juni fikk NBBL besøk fra en kinesisk delegasjon som ønsket å vite mer om det norske boligsamvirket.

NBBL har utarbeidet en rutine for behandling av personiopplysninger i borettslag og sameier. Den finner du blant våre standarddokumenter.

Vi vil ha mer makt til sameiene, sier Henning Lauridsen til Dagsavisen.

Innføringen av GDPR fører til strengere krav til hva en databehandleravtale må inneholde. Datatilsynet kom i mai med en veiledning til hvordan kravene skal forstås, og på bakgrunn av dette har vi oppdatert vår databehandleravtale. Avtalen er publisert sammen med våre øvrige standarddokumenter.

I utgangspunktet står man fritt til å røyke inne i boligen sin og på balkongen. Et generelt forbud mot røyking på balkongen vil sjelden være lovlig. Dette har sammenheng med at eier har eksklusiv bruksrett til boligen sin, inklusive balkongen. Det er en misforståelse når noen tror at balkongen er fellesareal.

De nordiske boligministrene ønsker å få like byggeregler for de nordiske landene.

Eldre artikler

Heis

NBBLs nettside med informasjon om
etterinnstallering av heis
i borettslag og sameier


www.nbbl.no/heis

Oppgradering i borettslag og sameier

Hvordan kan borettslag og sameier få gjennomslag for oppgradering?


Oppgradering i boligselskap

Lina Støen

Lina Støen
Senior kommunikasjonsrådgiver

Jeg er nettredaktør for NBBL. Ta kontakt med meg hvis du har innspill og forslag til saker vi kan bruke.

E-post: ls@nbbl.no
Mobil: 990 91 203
Lise Lotte Monsen
Kommunikasjonsrådgiver
E-post: lm@nbbl.no
Telefon: 92680570