Baderomsoppussing i borettslag

En baderomsoppussing vil kunne bli en omfattende affære. Er badet gammelt og slitt er det som regel ikke tilstrekkelig å legge nye fliser og bytte baderomsinnredning.
Les mer

Hva er forkjøpsrett?

Medlemmer i et boligbyggelag har forkjøpsrett på omsetning av boliger i borettslag tilknyttet boligbyggelaget. Advokatfullmektig i NBBL, Line C.B Bjerkek svarer på ofte stilte spørsmål om forkjøpsrett. Forkjøpsrett er en rett til å kjøpe en borettslagsleilighet til samme pris som høyeste bud, uten at du trenger å være med i budrunden.
Les mer

Nye regler om lading av elbil i borettslag og sameier

Allerede fra 1. januar 2018 kan seksjonseiere få anledning til å etablere ladepunkt på parkeringsplassen sin selv.
Les mer

Tid for generalforsamling

Nå er det høysesong for generalforsamlinger i landets borettslag. Men hva er en generalforsamling, hvordan gjennomføres den og hvorfor er den så viktig? Advokat i NBBL, Line C. B. Bjerkek, gir deg en kort innføring.
Les mer

Borettslag og sameiers ansvar for snø og is

Is og snø som raser ned fra taket kan føre til katastrofale konsekvenser for den som rammes. Derfor må borettslag og sameier gjøre hva de kan for å forebygge ras.
Les mer

Dyr i borettslag

Dyr er lov i de aller fleste borettslag. Denne videoen gir deg oversikt over de viktigste reglene.
Les mer

Utleie via Airbnb

I både borettslag og i sameier kan man leie ut boligen sin innenfor visse rammer. Fulltidsutleie via Airbnb og tilsvarende tjenester vil imidlertid ikke være lovlig.
Les mer

Dugnad i borettslag og sameier

Mange borettslag og sameier arrangerer dugnad et par ganger i året. Det er først og fremst for å få rusket opp i fellesarealene og få unna enkelt vedlikeholdsarbeid for en billig penge. I tillegg er det en god anledning for beboerne til å treffes og bli bedre kjent.
Les mer

Tilpasning av boligen

Mange eldre ønsker å bo i sin egen bolig så lenge som mulig. Dette er ønskelig også ut i fra samfunnsøkonomiske hensyn i et samfunn med stadig flere eldre.
Les mer

Nabotrær og busker til besvær

I Hamar ble eieren av et tre dømt til å felle treet og måtte betale 300.000 kroner til sammen for erstatning til naboen og advokathjelp
Les mer

Grilling i borettslag og sameier

Nordmenn elsker å grille, og så snart det nærmer seg sommer sprer lukten av grill seg i de fleste nabolag.
Les mer

7 tips før boligkjøpet

Medieoppslag om boligkjøpere som mener de har kjøpt «katta i sekken» er dagligdags lesning
Les mer