Heis: Nødvendig for noen, nyttig for alle – ny veileder fra Sintef

Alle har nytte av heis, men for noen er heisen avgjørende for at man skal kunne bo i boligen. I borettslaget Vennersberg 1 på Kongsvinger har i alt fem blokker fått nye heiser på plass i eldre blokker.

I borettslaget i Bokfinkveien kan de eldre beboerne nå trygt bli boende. 122 leiligheter har fått tilgang på heis.

- Prosessen har tatt lang tid, men etter nærmere fem år kan alle nå si seg fornøyde, sier styreleder i borettslaget, Rune Monsen.

Han legger ikke skjul på at det har vært noen humper i veien. Grunnforholdene ga tekniske utfordringer og for å begrense kostnadene valgte de å ikke la heisen gå hele veien opp til loftet. En del beboere fryktet økte fellesutgifter og valgte derfor å flytte. Nå har det imidlertid roet seg og stemningen blant beboerne er svært god.

Utfordringene dette borettslaget møtte underveis i oppgraderingsprosessen er ikke uvanlige. Heisprosjekter er krevende på alle plan og tar tid – lang tid. Svært mange forhold må tas hensyn til.

For å få til en mest mulig smertefri prosess har Sintef i samarbeid med Husbanken utarbeidet en ny veileder: Ettermontering av heis i boligselskaper - Veiledning med eksempler. Veilederen kan lastes ned gratis på Husbankens nettsider.


Borettslagenes Sikringsordning

Sov bedre om natten!

Borettslagenes Sikringsordning gjør det økonomisk trygt å bo i borettslag.


Les mer