7 år lenger hjemme med heis

Forskning fra Finland viser at eldre kan bo 7 år lenger hjemme med heis. I år gir Husbanken 70 millioner i tilskudd til borettslag og sameier som ønsker å installere heis for å øke livskvaliteten til beboerne. De ønsker seg flere søkere.

Til NRK Rogaland sier styrelederen i Storhagen borettslag i Stavanger, Edel Rosenberg, at alle beboere nå kan bo hjemme å slippe og flytte ut når alderdommen kommer. De har nylig installert heis og fått 3 millioner i tilskudd fra Husbanken og ingen har angret på det. 

Kvitodden er neste borettslag ut, de har fått over 4 millioner i tilskudd og heisen skal stå ferdig om et års tid. Beboer Åse Haga ser fram til det, for hun har ikke lyst til å flytte på sykehjem.

Begge borettslagene er tilknyttet boligbyggelaget BATE.

Tilskuddsordningen har vart siden 2008. Adm. direktør i Husbanken Osmund Kaldheim, sier til NRK at dette er relativt nytt i Husbankens historie. I starten var ikke interessen så stor, men nå har etterspørselen tatt seg opp. Husbanken ønsker seg flere søknader til etterinstallering av heis, for det gir mindre press på trygdeboliger og sykehjem.

NBBL har jobbet aktivt for å spre informasjon om ordningen og øke størrelsen på tilskuddet. Tilgang på heis er veldig viktig for å sikre livskvaliteten for eldre som bor i lavblokker. Per i dag er det 50 000 mennesker på over 70 år som bor i lavblokker uten heis, og tallet vil øke når eldrebølgen slår til for fullt om kort tid.

I NBBLs boligpolitske program er etterinstallering av heis i lavblokker et eget satsingsområde.

Her kan du se hele innslaget fra NRK


Gi din vurdering: Article Rating

Borettslagenes Sikringsordning

Sov bedre om natten!

Borettslagenes Sikringsordning gjør det økonomisk trygt å bo i borettslag.


Les mer