NBBL: Snart en million medlemmer i boligbyggelag

NBBL: Snart en million medlemmer i boligbyggelag

Bruk medlemskap i boligbyggelag til å skaffe deg bolig. Boligbyggelgene har nå 990 000 medlemmer (foto: Nadia Frantsen).
I 2016 fikk boligbyggelagene i overkant av 58 000 nye medlemmer. Det totale antall medlemmer er nå 990 000 og fjoråret ble femte året på rad med kraftig medlemsvekst.

- I løpet av våren kan vi gratulere medlem nr. 1 million. Det er veldig gledelig og må feires skikkelig, sier en strålende fornøyd administrerende direktør Thor Eek i Norske Boligbyggelags Landsforbund.

Obos er størst

Obos er det største boligbyggelaget med 416 800 medlemmer. Nummer to er Usbl. Mathias Fagernes Dalen fra Tomter i Østfold, bidro til at boligbyggelaget Usbl fikk nesten 7000 nye medlemmer i fjor. Mathias erfarte raskt at det ikke var lett å komme seg inn på boligmarkedet. 

- Det viste seg fort at det hverken var spesielt billig eller lett å få seg en leilighet. Leilighetene jeg tittet på gikk langt over takst eller ble tatt på forkjøpsrett. Da bestemte jeg meg for å melde meg inn i Usbl, sier Mathias Fagernes Dalen.

Han endte opp med å flytte inn i Utsikten Tomter Sameie, hvor Usbl er forretningsfører. 

Mathias Fagernes Dalen er ett av Usbls nye medlemmer i 2016 (foto: Usbl).

Overskuddet går tilbake til virksomheten 

Boligbyggelagene har gjort en solid innsats for å få fram fordelene ved et medlemskap. Her kan alle melde seg inn og være medeier i sitt boligbyggelag. Som eier kan du ikke ta ut overskudd av driften, men overskuddet pløyes tilbake til det som er kjernevirksomheten, nemlig å tilby gode boliger og tjenester til medlemmene.

36 av totalt 42 boligbyggelag hadde medlemsvekst i 2016.

Enklere på boligmarkedet med medlemskap

- Den største medlemsfordelen er forkjøpsretten. For mange unge kan et medlemskap gjøre det enklere å få kjøpt sin første bolig. Jeg er glad for at boligbyggelagene kan hjelpe denne gruppen med å komme seg inn på boligmarkedet, sier Thor Eek i NBBL.

I 2016 ble forkjøpsretten benyttet ved omsetning av 21 prosent av bruktboligene. Med tillegg av nybygde boliger skaffet mer enn 9.000 medlemmer seg en ny bolig ved hjelp av forkjøpsrett og ansiennitet. 

Ved årsskiftet var 42 boligbyggelag tilsluttet NBBL. Disse har om lag 990 000 medlemmer og forvalter 490 000 boliger i nesten 12 000 boligselskap over hele landet.
 


Gi din vurdering: Article Rating

BORETTSLAGSBOKA

Borettslagsboka gir inngående kunnskap om virksomheten i et borettslag. Den er oppdatert på lovverket og kan svare på spørsmål styreledere og styremedlemmer i et borettslag har. Kjøp den i NBBLs nettbutikk.


Les mer

Borettslagenes Sikringsordning

Sov bedre om natten!

Borettslagenes Sikringsordning gjør det økonomisk trygt å bo i borettslag.


Les mer

Arkiv sortert på år