Skivebom om Airbnb fra delingsøkonomiutvalget  > Norske Boligbyggelag

Skivebom om Airbnb fra delingsøkonomiutvalget 

I Regjeringens forslag til ny eierseksjonslov har man valgt å utsette en regulering av de uklarhetene og problemstillingene korttidsutleie kan skape i sameier. Departementets begrunnelse er at delingsøkonomiutvalget vil se på disse spørsmålene.

Delingsøkonomiutvalget la frem sin innstilling 6.2.2017. Her foreslår de ikke noen regulering av korttidsutleie gjennom Airbnb og tilsvarende tjenester fordi de feilaktig tror at «eierseksjonssameier og borettslag kan bruke husordensregler til å klargjøre de nærmere grenser for hvor omfattende korttidsutleie kan være, og til å regulere nærmere aktivitet knyttet til utleie som kan utgjøre en ulempe for naboene». 

- Dette er feil, det er ikke adgang til en slik regulering i husordensreglene. Delingsøkonomiutvalgets konklusjon bygger følgelig på en feilaktig premiss. Det vil derfor være all grunn for Stortinget å trekke opp de nærmere rammene for kortidsutleie når de nå behandler eierseksjonsloven, sier Henning Lauridsen, avdelingsdirektør i NBBL. 


Gi din vurdering: Article Rating

BORETTSLAGSBOKA

Borettslagsboka gir inngående kunnskap om virksomheten i et borettslag. Den er oppdatert på lovverket og kan svare på spørsmål styreledere og styremedlemmer i et borettslag har. Kjøp den i NBBLs nettbutikk.


Les mer

Borettslagenes Sikringsordning

Sov bedre om natten!

Borettslagenes Sikringsordning gjør det økonomisk trygt å bo i borettslag.


Les mer

Arkiv sortert på år