NBBLs byggetall: Syv år på rad med vekst

NBBLs byggetall: Syv år på rad med vekst

I Trondheims bydel Ila, ligger TOBBs nyboligprosjekt Hanskemakerbakken (ill.: TOBB).
Tall fra Norske Boligbyggelags Landsforbund (NBBL) viser at boligbyggelagene i Norge bidro til igangsetting av 4 207 boliger i 2016. Det er syvende året på rad med økning, og det er det høyeste antall boliger siden 2007.

36 prosent av boligene var i Oslo og Akershus. OBOS sto alene for 1105 boliger i disse to fylkene, og var det boligbyggelaget som bidro til flest boliger i 2016.

Sør-Trøndelag utpekte seg også som et fylke med høy boligbygging, og Boligbyggelaget TOBB i Trondheim bidro med 500 boliger. TOBB er ved det nr. 2 på listen over mestbyggende boligbyggelag i landet.

Torbjørn Sotberg, administrerende direktør i TOBB, sier at de har hatt en ambisjon om å ta en større andel av markedet for nye boliger i sin region. 

- Denne satsingen har blitt materialisert i løpet av de siste årene. Vi har derfor økt vår andel av nye boliger og begynner nå å få et nivå opp mot våre måltall, sier han.

Thor Eek, administrerende direktør i Norske Boligbyggelags Landsforbund, synes det er gledelig at veksten i boligbyggelagenes nyboligbygging fortsetter. 

- Byggevirksomhet er krevende. Det forutsetter god og bred kompetanse og ikke minst krav til kapital.

Boligbyggelagene i Norge bidro til igangsetting av 4 207 boliger i 2016. Det er syvende året på rad med økning, og det er det høyeste antall boliger siden 2007.

 


Gi din vurdering: Article Rating

BORETTSLAGSBOKA

Borettslagsboka gir inngående kunnskap om virksomheten i et borettslag. Den er oppdatert på lovverket og kan svare på spørsmål styreledere og styremedlemmer i et borettslag har. Kjøp den i NBBLs nettbutikk.


Les mer

Borettslagenes Sikringsordning

Sov bedre om natten!

Borettslagenes Sikringsordning gjør det økonomisk trygt å bo i borettslag.


Les mer

Arkiv sortert på år