Boligpriser, boligstatistikk, april,

Boligprisene i mai

Boligprisene fortsetter å stige i mai.

- Mai ble nok en sterk måned i det norske boligmarkedet. Vi må tilbake til 2011 for å finne et år med sterkere prisutvikling enn det vi har hatt så langt i 2016, sier administrerende direktør i Eiendom Norge, Christian Vammervold Dreyer.

Boligprisene i mai utviklet seg sterkt over nesten hele landet. Størst oppgang blant byene hadde Oslo og Hamar med henholdsvis 2,2 og 1,6 prosent.

Sterkest prisutvikling de siste 12 månedene har Oslo hatt med en vekst på 12,8 prosent. Deretter følger Hamar og Drammen med henholdsvis 11,4 og 10,1 prosent. Svakest utvikling siste 12 måneder hadde Stavanger og Sandnes med en nedgang på henholdsvis 7,0 og 5,8 prosent.

Se hele prisstatistikken til Eiendom Norge

Venter kraftig prisøkning i Oslo-området


Prisene på OBOS-boliger i Oslo-området var én prosent høyere i mai enn i april.
– Fremover venter vi en kraftig prisøkning i Oslo-området, sier konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj i OBOS.

I mai var den gjennomsnittlige kvadratmeterprisen 54 770 kroner for brukte OBOS-tilknyttede boliger i Oslo-området. Det er 1,0 prosent høyere enn i april og 12,0 prosent høyere enn i mai 2015. Hittil i år har prisene steget med 11,6 prosent i Oslo-området.

Se hele prisstatistikken til OBOS 

Veldig sterke tall


Prisene på borettslagsleiligheter er 3,2 prosent høyere i mai 2016 sammenlignet med april 2016. Gjennomsnittlig kvadratmeterpris for borettslagsleiligheter var i mai 2016 på 36 492 kroner, mens det tilsvarende tallet i april 2016 var på 35 346 kroner.

- Dette er veldig sterke tall, og vi har ikke registrert høyere prisvekst i mai tidligere år. Det er et underskudd på boliger i markedet for tiden, og konsekvensen av dette er mange kjøpere per objekt, noe som driver prisene oppover. Vi merker nå at antall oppdrag øker, så det blir spennende å se om den sterke utviklingen fortsetter, sier administrerende direktør Stein Drogseth i GARANTI Eiendomsmegling.

Se hele prisstatistikken til GARANTI Eiendomsmegling 


Borettslagenes Sikringsordning

Sov bedre om natten!

Borettslagenes Sikringsordning gjør det økonomisk trygt å bo i borettslag.


Les mer