Kan man grille på balkongen i borettslag og sameier?

Det er opp til det enkelte borettslag eller sameie å bestemme regler for grilling i boligselskapet. (Foto: Pexels)
Det fins ingen lover eller regler som omhandler grilling, verken i borettslagsloven eller eierseksjonsloven. Dermed er det opp til det enkelte borettslag eller sameie å bestemme regler for grilling på balkongen.

Husordensreglene til boligselskapet bør inneholde noen punkter om grilling. Avhengig av forholdene kan reglene inneholde et forbud mot grilling, regler om hva slags griller som kan benyttes, og anvisning til steder hvor grilling er tillatt.

Å bruke kullgrill på balkonger i boligselskaper er sjeldent lov. Mange tillater elektriske griller, som er det mest vanlige, mens noen også tillater gassgrill.

Viktig å vise hensyn

For å imøtekomme beboernes behov for grilling kan det være hensiktsmessig å etablere grillplasser på fellesarealer utendørs. Grillkos for deg blir fort til sjenerende grillos for naboen.

Marmorberget borettslag i Oslo har eksempelvis lagt ut info om grilling på balkonger på sin nettside. De oppfordrer til å tenke over hvor man plasserer grillen og vindretning i forhold til naboer.

Det viktigste er ganske enkelt å ta hensyn til andre og å fastsette retningslinjer som ivaretar brannsikkerheten og begrenser ulempene grilling i verste fall kan medføre. Vi ønsker alle en fortsatt god grillsesong!

I denne episoden av NBBLs podcast Boligpodden snakker vi mer om grilling i borettslag og sameier.


Borettslagenes Sikringsordning

Sov bedre om natten!

Borettslagenes Sikringsordning gjør det økonomisk trygt å bo i borettslag.


Les mer