Smart julegave

Medlemskap i et boligbyggelag virker kanskje ikke som den sprekeste gaven, men det er veldig smart. (Illustrasjon: Monsen/NBBL)
Noen gaver øker i verdi for hvert år som går. Medlemskap i boligbyggelag kan skaffe mottakeren bolig den dagen han eller hun trenger det.

Boligbyggelagene er spredt over hele landet og gir medlemmene sine tilgang både på nye og brukte boliger. Som medlem får man også forkjøpsrett på disse boligene basert på ansiennitet.

Mange fordeler

Medlemskap i et boligbyggelag virker kanskje ikke som den sprekeste gaven, men det kan sikre mottakeren tak over hodet senere i livet. I mellomtiden gir medlemskapet ofte en rekke fordeler som gjør det attraktivt på andre måter også, f.eks. rabatter på varer og tjenester.

Et medlemskap koster noen få hundrelapper i året, og flere er til og med gratis til mottaker fyller 18 år. Jo tidligere man blir medlem, jo lengre ansiennitet har man den dagen man skal kjøpe bolig.

Kjedelig, men smart

I desember 2017 lanserte Usbl kampanjen «Skuff en tenåring» som rettet seg mot foreldre: kjøp en kjedelig, men smart julegave til ungdommen i huset.

Finn ditt boligbyggelags nettside her.


Borettslagenes Sikringsordning

Sov bedre om natten!

Borettslagenes Sikringsordning gjør det økonomisk trygt å bo i borettslag.


Les mer