Saker i 2012

Hvorfor er det så vanskelig å bygge nok boliger?

Høy befolkningsvekst skaper økt boligbehov. Boligbygging er langt fra konfliktfritt og hvilke interesser som skal veie tyngst dreier seg i stor grad om politiske prioriteringer. Boligbygging på Romerike er tema for frokostmøte 10. januar.

Enklere hverdag med heis

Enklere hverdag med heis
Et samstemt borettslag, effektiv planlegging og godt samarbeid med Stavanger Boligbyggelag har resultert i etterinstallering av fem heiser i Sundekrossen borettslag. Heisene ble tatt i bruk i november 2012.

NBBLs julehilsen 2012

NBBL takker for godt samarbeid i 2012 og ønsker dere alle en god jul og et godt nytt år. NBBLs julehilsen 2012 sendes i form av et gavekort til SOS Barnebyer. SOS-barnebyer gir hjelp til barn som har mistet eller står i fare for å miste omsorgen fra familien sin.

- Innsigelsene har tatt overhånd

- Innsigelsene har tatt overhånd
Det mener Thor Eek i sin gjestekommentar på bygg.no. Boligbehov, boligprisutvikling og befolkningsvekst sammen med for lav boligbygging fører til at boligpolitikk blir en viktig kampsak fram mot neste års stortingsvalg, sier Eek i sin gjestekommentar. Han etterlyser også en egne bolig- og bygningsminister.

OBOS-prisene opp 0,7 prosent

OBOS-prisene opp 0,7 prosent
Prisene for brukte OBOS-boliger i Oslo-området steg med 0,7 prosent i november. Det betyr en økning på 9,6 prosent siden november 2011.

Svak nedgang i boligpriser på FINN

Svak nedgang i boligpriser på FINN
Boligprisene i november var 0,1 prosent lavere enn i oktober. Det melder Eiendomsmeglerforetakenes forening (EFF) i en pressemelding. Korrigert for sesongvariasjoner var prisene likevel 0,4 prosent høyere enn i forrige måned. EFFs statistikk er utarbeidet av Pöyry og viser priser på boliger formidlet gjennom Finn.no i november 2012.

GARANTI: Prisnedgang på borettslagsleiligheter

GARANTI: Prisnedgang på borettslagsleiligheter
Prisene på borettslagsleiligheter er 2,2 prosent lavere i november 2012 sammenlignet med oktober 2012. Gjennomsnittlig kvadratmeterpris for borettslagsleiligheter var i november 2012 på 26 505 kroner, mens det tilsvarende tallet i oktober var på 27 108 kroner. Det melder GARANTI Eiendomsmegling som består av 35 boligbyggelag som forvalter rundt 100 000 boliger.

1. desember er røykvarslerens dag

1. desember er røykvarslerens dag
- Uansett hvem som har ansvaret for å bytte batterier i røykvarslere bør styrene i borettslag og sameier kjøpe inn og dele ut batterier til alle eierne, sier advokat Finn Stormfelt i NBBL. 1. desember er den årlige batteribyttedagen for røykvarslere og en glimrende anledning til å fokusere på brannsikkerhet i borettslaget.

Oppussing av borettslagsleilighet

Oppussing av borettslagsleilighet
Er det nødvendig å kontakte borettslaget før vi pusser opp leiligheten? – I følge borettslagsloven har andelseieren både plikt og rett til å foreta det indre vedlikeholdet. Når dere ønsker å pusse opp leiligheten er det normalt ikke nødvendig å kontakte borettslaget i forkant, sier advokat Finn Stormfelt i Norske Boligbyggelags Landsforbund (NBBL).

Side1 av 75Først   Forrige   [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  Neste   Sist   

Borettslagenes Sikringsordning

Sov bedre om natten!

Borettslagenes Sikringsordning gjør det økonomisk trygt å bo i borettslag.


Les mer