Har du lyst til å jobbe hos oss?
NBBL søker en dyktig og erfaren person som kan fylle stillingen som økonomi- og administrasjonssjef i NBBL. Stillingen omfatter varierte oppgaver i en spennende og aktiv organisasjon. Økonomi- og administrasjonssjefen leder en avdeling med 5 ansatte.

Skattefradrag for enøktiltak i boliger er en nødvendig gulrot
Statssekretær Lars Andreas Lunde i Klima- og miljødepartementet (KLD) sa til TV2 tirsdag 8. juli at skattefradrag for enøktiltak i boliger kommer, og at det skal gjennomføres i løpet av stortingsperioden. - Dette er ikke godt nok. Ordningen må på plass fra 2015, sier NBBLs adm. direktør Thor Eek og seniorrådgiver Kristin Helena Amundsen i sitt debattinnlegg.

Hvor lader jeg bilen?
Flere og flere går til anskaffelse av el-bil. Det er mest vanlig med el-bil i tettsteder og byer, og her er det også mange som bor i sameier og borettslag. Hva gjør du hvis borettslaget ditt ikke har ladepunkt for elbil?

Grilling i borettslag og sameier
Grilling hører sommeren til. Mange styrer i borettslag og sameier får i disse dager spørsmålet: Er det lov å grille på balkongen?

Prisen på borettslagsboliger opp 5 prosent siste kvartal
Norske boligbyggelags (NBBL) prisstatistikk viser at prisene 2. kvartal 2014 har økt til et nytt toppnivå. Gjennomsnittsprisen på borettslagsboliger er nå
2 263 300. Det er en oppgang på 5 prosent fra 1. kvartal 2014.

Heisprosjekter «kommer i heisen»
Heisprosjekter kan få og er avhengig av tilskudd fra Husbanken. Samtidig er det de samme reglene som gjør at heisprosjekter ikke blir gjennomført. Dette er en problemstilling som det er lett å gjøre noe med ved at heistilskuddet gjøres overførbart til året etter.

Stor skepsis til å bruke dyrket mark til boligbygging
Kun 8 prosent er helt enig i å bruke dyrka mark til boligutbygging i tettbebygde strøk og nær kollektivtransport. Det kommer frem i en undersøkelse NBBL har gjennomført via Ipsos MMI.

Engasjement for boligbygging
Thor Eek, administrerende direktør i NBBL skriver om boligutvikling på bloggen sin. - Det å flytte på landsbygda med venner, katt og kaniner er en drøm mange har men få realiserer, skriver han. Han ser at strømmen av flytting til de store byene ikke vil avta, derfor er det viktig med et godt boligtilbud.

Etterlyste modige politikere
Foran 160 tilhørere på Bristol ønsket administrerende direktør Thor Eek velkommen til NBBLs boligpolitiske konferanse. Eek etterlyste modige politikere i sitt åpningsinnlegg, fordi det er avgjørende for å redusere gapet mellom befolkningsvekst og boligbygging.

Vellykket boligpolitisk konferanse
12. juni arrangerte NBBL boligpoligpolitisk konferanse på Hotel Bristol i Oslo. 150 deltagere i salen hørte Thor Eek etterlyse modige politikere. Konferansen hadde innledninger fra statsråd Jan Tore Sanner, konsernsjef Rune Bjerke, førsteamanuensis Berit Nordahl og sosiolog Kjetil Rolness. I tillegg til statsråden deltok Knut Arild Hareide (Krf), Helga Pedersen (Ap) og Bård Vegar Solhjell (SV) i debatten. Her kan du se bilder fra konferansen.

Eldre saker