Eldre og Bolig 2015

En god bolig er avgjørende for en god alderdom. 19. og 20. oktober inviterte Statens seniorråd, Husbanken og Norske Boligbyggelags Landsforbund (NBBL) til konferansen «Eldre og Bolig» i Gøteborg, hvor norske og svenske erfaringer ble delt.

Statsbudsjett 2016: NBBLs innspill til kommunal- og forvaltningskomitéen

Statsbudsjett 2016: NBBLs innspill til kommunal- og forvaltningskomitéen
Husbanken bør fortsatt ha en sentral rolle for sikre nok miljøvennlig og tilgjengelige boliger. Den er også viktig for unge som skal etablere seg på boligmarkedet, og derfor mener NBBL at lånerammen bør utvides til 25 mrd. Det var hovedbudskapet til NBBLs avd. direktør Tore Johannesen på statsbudsjetthøringen kommunal- og forvaltningskomitéen.

NBBLs boligmarkedsrapport for 3. kvartal

Kvartalsstatistikk for omsetning av brukte borettslagsboliger har NBBL presentert siden 1992. I vår boligmarkedsrapport går vi dypere inn i tallene for bruktboligomsetning av borettslagsboliger, beskriver typiske trekk ved boligmarkedet og ser på viktige utviklingstrekk i norsk økonomi.

Regjeringen innfrir BSU-løfter

Regjeringen innfrir BSU-løfter
Den foreslåtte økningen av det totale sparebeløpet til 300 000 kroner i 2016, bringer BSU-ordningen opp på nivå med tidligere løfter.

Regjeringens store enøk-bløff

Regjeringens store enøk-bløff
Skattefradrag for enøk-investeringer i hjemmet ble lovet allerede i regjeringens politiske plattform oktober 2013. I Statsbudsjett 2016 foreslås det innført, men uten at det betyr noen forskjell.

Utflating i boligprisene

Prisene på borettslagsboliger hadde en marginal prisnedgang på 0,2 prosent i 3. kvartal. Regionalt er det fortsatt sterk prisutvikling i Oslo. Det viser prisstatistikk fra Norske Boligbyggelags Landsforbund (NBBL).

NBBLs advokat om trusler i borettslag og sameier

Budstikka skrev 29. september om et borettslagsstyre som ble truet med syreangrep. De ønsker å si opp den eksisterende vaktmesteren og heller sette disse tjenestene ut på anbud. NBBLs advokat Henning Lauridsen sier til NRK Østlandssendingen at han aldri har hørt om noe lignende blant boligbyggelagenes 10 000 borettslag og sameier.

Prioritér boligpolitikk i kommunene

Prioritér boligpolitikk i kommunene
Boligpolitikk var i liten grad framme i valgkampen, men NBBLs Thor Eek oppfordrer lokalpolitikerne til å priorietere det i praktisk politikk. - Flere boliger trengs for at forholdet mellom tilbud og etterspørsel skal bli bedre.

Enøk: Lekkasje fra statsministeren


Skal vi tro lekkasjene fra statsminister Erna Solberg om statsbudsjett 2016, rulles ordningen med skattefradrag for enøk investeringer i hjemmet ut neste år.

Side6 av 523Først   Forrige   1  2  3  4  5  [6]  7  8  9  10  Neste   Sist   

Motta nyhetsbrev fra NBBL

BORETTSLAGSBOKA

Borettslagsboka gir inngående kunnskap om virksomheten i et borettslag. Den er oppdatert på lovverket og kan svare på spørsmål styreledere og styremedlemmer i et borettslag har. Kjøp den i NBBLs nettbutikk.


Les mer

Borettslagenes Sikringsordning

Sov bedre om natten!

Borettslagenes Sikringsordning gjør det økonomisk trygt å bo i borettslag.


Les mer

Arkiv