Rekordvekst i boligbyggelagene > Norske Boligbyggelag

Rekordvekst i boligbyggelagene

NBBl er glade for medlemsveksten i landets boligbyggelag (foto: Karl Henrik Børseth).
Boligbyggelagene i Norge fikk 32 000 nye medlemmer i fjor. Totalt har medlemsmassen økt til 875 000. Det er andre år på rad at nettoøkningen har vært på over 30 000 medlemmer. Det representerer en årlig medlemsvekst på nærmere 4 prosent, noe som er rekordhøyt i Norske Boligbyggelag.

- Det er fantastisk hyggelig å registrere at stadig flere opplever medlemskap i et boligbyggelag nyttig og som en god hjelp på vei inn på boligmarkedet. Boligprisveksten øker bruken og verdien av forkjøpsretten. Dette er nok en viktig forklaring til den sterke tilstrømningen av nye medlemmer vi nå ser, sier adm.dir. Thor Eek i Norske Boligbyggelags Landsforbund (NBBL).    

I løpet av de siste fem årene har Norske Boligbyggelag økt sin medlemsmasse med over 100 000. OBOS, landets største boligbyggelag, opplevde den største veksten i 2012, men mange andre av NBBLs medlemslag har også hatt sterk medlemsøkning.  
Trondheim og Omegn boligbyggelag (TOBB) hadde en vekst på over 5 prosent i 2012.

- Nå er en tredjedel av Trondheims befolkning medlemmer hos oss. Med 5 prosents medlemsvekst i fjor, har TOBB nå mer enn i 51 000 medlemmer. De fleste nye medlemmene er under 30 år. Det er derfor sannsynlig at medlemsveksten kan forklares ved at flere nå ser fordelen av å være TOBB-medlem for å sikre seg tilgang til en leilighet i et krevende boligmarked, sier adm.dir. Torbjørn Sotberg i TOBB.
Cecilie Wathne, kommunikasjonssjef i Stavanger boligbyggelag er også glad for den kraftige medlemsveksten på 5,5 prosent som de hadde i 2012.

- Dette syns vi er en veldig gledelig utvikling. Forkjøpsretten er en av de viktigste fordelene ved medlemskap i et boligbyggelag. Det gir plass foran i boligkøen.  Stavanger er en region med et svært presset boligmarked og vi vet at det er en medvirkende årsak til den økende interessen for medlemskap hos oss. I tillegg tror jeg mange også ser verdien av gode rabatter og bonusordninger, samt gjennomgående medlemskap med boligbyggelag i de andre universitetsbyene.

Wathne får støtte fra NBBL. Selv om forkjøpsretten nok er den viktigste forklaringen til medlemsveksten, har boligbyggelagene mange andre medlemsfordeler.

– Boligbyggelagene har forhandlet fram svært gode fordelsavtaler til beste for sine medlemmer. Det er en styrke å være mange, sier Thor Eek, administrerende direktør i NBBL.
 


Gi din vurdering: Article Rating

BORETTSLAGSBOKA

Borettslagsboka gir inngående kunnskap om virksomheten i et borettslag. Den er oppdatert på lovverket og kan svare på spørsmål styreledere og styremedlemmer i et borettslag har. Kjøp den i NBBLs nettbutikk.


Les mer

Borettslagenes Sikringsordning

Sov bedre om natten!

Borettslagenes Sikringsordning gjør det økonomisk trygt å bo i borettslag.


Les mer

Arkiv sortert på år