Prisoppgang i januar > Norske Boligbyggelag

Prisoppgang i januar

Prisstatistikk fra GARANTI Eiendomsmegling viser at prisene på omsatte borettslagsleiligheter gikk opp med 0,9 prosent i januar. GARANTI eies av 20 boligbyggelag, som forvalter omlag 100.000 boliger, hovedsakelig i borettslag tilknyttet boligbyggelagene.
Admininstrerende direktør Stein Drogseth i GARANTI Eiendomsmegling er fornøyd med den forventede prisoppgangen i januar (foto: garanti.no).

Prisstatistikken er utarbeidet i samarbeid med Opinion Perduco.

Prisene på borettslagsleiligheter er 0,9 prosent høyere i januar 2013 sammenlignet med desember 2012. Gjennomsnittlig kvadratmeterpris for borettslagsleiligheter var i januar 2013 på 27 472 kroner, mens det tilsvarende tallet i desember var på 27 230 kroner.

I løpet av de siste 12 månedene har prisene steget med 9,5 prosent. For 12 måneder siden var gjennomsnittlig kvadratmeterpris på borettslagsleiligheter 25 088 kroner.

- Januar er normalt en god måned, og januar i år er ikke noe unntak. Etter en samlet prisvekst på nesten 10 % i fjor fortsetter oppgangen. Dette er en god start på det nye året, og prisene vil sannsynligvis fortsette å stige i 2013, sier administrerende direktør Stein Drogseth i GARANTI Eiendomsmegling.

Flere bud og budgivere per bolig
Sammenlignet med forrige måned steg antall bud denne måneden. I januar 2013 er det i snitt 4,5 bud per borettslagsbolig. Dette er en oppgang på 0,6 bud fra desember 2012, og en nedgang på 0,8 bud sammenlignet med samme tidsrom i fjor. Antall budgivere per bolig er 2,2 i januar 2013. Dette er en oppgang på 0,3 budgivere fra forrige måned, og en oppgang på 0,2 budgivere sammenlignet med samme tidsrom i fjor.

- Oppgangen i antall bud og budgivere viser at temperaturen i markedet stiger og at interessen for boligene er økende. Vi solgte også flere boliger i januar i år enn i januar i fjor, og tilgangen på oppdrag er god, sier Drogseth.

Her finner du hele statistikken


 


Gi din vurdering: Article Rating

BORETTSLAGSBOKA

Borettslagsboka gir inngående kunnskap om virksomheten i et borettslag. Den er oppdatert på lovverket og kan svare på spørsmål styreledere og styremedlemmer i et borettslag har. Kjøp den i NBBLs nettbutikk.


Les mer

Borettslagenes Sikringsordning

Sov bedre om natten!

Borettslagenes Sikringsordning gjør det økonomisk trygt å bo i borettslag.


Les mer

Arkiv sortert på år