Boligprisene i august

OBOS, Eiendom Norge og GARANTI Eiendomsmegling sin prisstatistikk for august viser fortsatt sterk boligprisøkning i Oslo.

Attraktivt å melde seg inn i boligbyggelag

Selv om boligmarkedet har store geografiske forskjeller, opplever NBBLs boligbyggelag en jevn vekst av nye medlemmer. Obos melder til E24.no av det går mot rekord av nye medlemmer i år.

Hett marked krever kalde hoder

Spesielt i Oslo og store deler av det sentrale Østlandet er det kamp om boliger som er til salgs. Tilbudet er langt lavere enn etterspørselen, samtidig som boliglånsrenten er lav. Det gir høy temperatur i boligmarkedet.

Befolkningsvekst, boligpriser og boligbehov

Befolkningsvekst og stigende boligpriser har bidratt til å øke igangsettingstillatelser av boliger i 2016. SSB sin statistikk viser at antall tillatelser i første halvår var 17 prosent høyere enn tilsvarende periode i 2015.

Stilling ledig: seniorrådgiver bolig- og bygningspolitikk

NBBL arbeider for at boligbyggelagene skal få best mulig rammebetingelser. Siden vi nylig har hatt en ansatt som har gått over i en stilling som heltidspolitiker, søker NBBL nå en ny medarbeider som blant annet skal arbeide med vilkår for boligbygging og boligplanlegging.

Borettslag eller sameie?

Hva er egentlig forskjellen på et borettslag og et sameie? Det kan være fint å vite hva forskjellen er når du skal kjøpe en leilighet. Dette kan utgjøre en forskjell i pris, i utleiemuligheter, i oppussingsmuligheter, vedlikehold og bomiljø.

Åpenhet er en klar suksessfaktor for å lykkes med oppgradering

Tanker om oppgradering av borettslaget ditt? Suksessfaktoren for en vellykket rehabilitering av borettslag er åpenhet, god forankring og mye informasjon i små porsjoner. Det er noen av tipsene Stjernehus Borettslag har etter sin oppgradering.

Du kan ikke drive fulltidsutleie av boligen via Airbnb i borettslag og sameier

I både borettslag og i sameier kan man leie ut boligen sin innenfor visse rammer. Fulltidsutleie via Airbnb og tilsvarende tjenester vil imidlertid ikke være lovlig. Vår advokat Henning Lauridsen forklarer hvorfor.

En handlingsplan – men er det egentlig en plan?

Boligen vår, er rammen rundt våre liv. Boligen bør være tilrettelagt for at vi kan ha en aktiv hverdag i trygge omgivelser lengst mulig. Eldre boligmasse trenger oppgradering for å være tilrettelagt til eldre beboere og andre med fysiske begrensinger. Dette burde vært et viktig tema i regjeringens handlingsplan for universell utforming 2015 – 2019.

Side6 av 523Først   Forrige   1  2  3  4  5  [6]  7  8  9  10  Neste   Sist   

BORETTSLAGSBOKA

Borettslagsboka gir inngående kunnskap om virksomheten i et borettslag. Den er oppdatert på lovverket og kan svare på spørsmål styreledere og styremedlemmer i et borettslag har. Kjøp den i NBBLs nettbutikk.


Les mer

Borettslagenes Sikringsordning

Sov bedre om natten!

Borettslagenes Sikringsordning gjør det økonomisk trygt å bo i borettslag.


Les mer

Arkiv sortert på år