Endringer i plan- og bygningsloven

Endringer i plan- og bygningsloven, Prop 149L har gått fra å bli lagt fram i statsråd 17. juni 2016, videre til olje- og energikomiteen, og høring i komiteen 15. desember 2016 hvor NBBL deltok. Torsdag 23. februar 2017 ble lovforslaget behandlet i Stortinget.

Se video om medlemsveksten i 2016

I løpet av våren runder boligbyggelagene 1 million medlemmer. Boligbyggelagene er også størst i Norge på boligforvaltning.

OBOS-prisen 2017

Bor du i et borettslag eller boligsameie som har avsluttet en rehabilitering i 2016? Da kan du nominere boligselskapet til OBOS-prisen for rehabilitering og miljøtiltak. Premien er på 200.000 kroner, og påmeldingsfristen er 1. mars 2017. Alle typer boligselskaper kan delta, uavhengig av om de er forvaltet av OBOS eller ikke.

NBBL: Snart en million medlemmer i boligbyggelag

I 2016 fikk boligbyggelagene i overkant av 58 000 nye medlemmer. Det totale antall medlemmer er nå 990 000 og fjoråret ble femte året på rad med kraftig medlemsvekst.

NBBL: Støtter forenklinger i TEK 17, men tror ikke det blir rimeligere å bygge 

I sin høringsuttalelse til nye tekniske forskrifter, TEK 17, støtter NBBL formålet om at det skal bli enklere og rimeligere å bygge og at regler som gjør det dyrere og unødvendig komplekst skal fjernes. 

Skivebom om Airbnb fra delingsøkonomiutvalget 

I Regjeringens forslag til ny eierseksjonslov har man valgt å utsette en regulering av de uklarhetene og problemstillingene korttidsutleie kan skape i sameier. Departementets begrunnelse er at delingsøkonomiutvalget vil se på disse spørsmålene.

NBBLs byggetall: Syv år på rad med vekst

Tall fra Norske Boligbyggelags Landsforbund (NBBL) viser at boligbyggelagene i Norge bidro til igangsetting av 4 207 boliger i 2016. Det er syvende året på rad med økning, og det er det høyeste antall boliger siden 2007.

Thor Eek til Teknologica: Fjernvarme skygger for solenergi

En utbredt utrulling av fjernvarme kan bli et hinder for å hente ut potensialet som ligger i solenergi.

NBBL med kommentarer til ny eierseksjonslov hos byggfakta.no

Regjeringen har lagt fram forslag til ny eierseksjonslov som snart skal behandles av Stortinget. Målet er ikrafttredelse 1.7.2017. Avdelingsdirektør Henning Lauridsen skriver at Regjeringen skal ha ros for en rekke forslag til forbedringer og klargjøringer som NBBL mener vil være gode tiltak. Men loven kan bli enda bedre ved å gjøre ytterligere justeringer.

Side1 av 523Først   Forrige   [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  Neste   Sist   

BORETTSLAGSBOKA

Borettslagsboka gir inngående kunnskap om virksomheten i et borettslag. Den er oppdatert på lovverket og kan svare på spørsmål styreledere og styremedlemmer i et borettslag har. Kjøp den i NBBLs nettbutikk.


Les mer

Borettslagenes Sikringsordning

Sov bedre om natten!

Borettslagenes Sikringsordning gjør det økonomisk trygt å bo i borettslag.


Les mer

Arkiv sortert på år